"CA Immobilien Anlagen AG si O1 Group Limited confirma ca iau in considerare o investitie minoritara in Immofinanz, ceea ce ar include o oferta de preluare a 15% din Immofinanz la un pret la care este tranzactionata in prezent o actiune a companiei (actiunile Immofinanz au fost tranzactionate pe 24 februarie la Bursa de la Viena la un pret 2,51 euro pe actiune, ceea ce reprezinta o crestere cu 15% fata de media ultimelor 2 luni)", se arata intr-un comunicat al CA Immo.

 

In conditiile in care Immofinanz are o capitalizare de 2,7 miliarde de euro, O1 Group ar urma sa plateasca pentru cele 15% din titluri peste 400 milioane de euro.

 

CA Immo detine in Bucuresti un portofoliu de birouri de peste 100.000 de metri patrati, iar Immofinanz este cel mai mare proprietar de birouri, cladirile detinute cumuland peste 200.000 de metri patrati. In aceste conditii, cele doua companii detin 15% din stocul de birouri din Bucuresti estimat la 2,16 milioane de metri patrati.

 

Immofinanz detine in Romania si centrele comerciale Polus Cluj, Maritimo Constanta, Pitesti Mall si Gold Plaza Baia Mare, precum si dezvoltatorul rezidential Adama si un portofoliu de 300 de hectare de terenuri. In total, grupul detine in Romania 82 de proprietati (15 investitii finalizate, 2 in curs de dezvoltare si 55 de proiecte in curs de analiza), cu o valoare de 957,5 milioane de euro (658,4 milioane de euro - investitiile finalizate, 41 milioane de euro - proiecte in curs de dezvoltare si 258,1 milioane - proiecte in curs de analiza).

 

O1 este un grup activ in sectoare precum real estate, industrie si finante, fiind actionar majoritar al companiei O1 Properties, unul dintre cei mai mari proprietari de birouri din Moscova, cu un portofoliu de circa 500.000 de metri patrati, potrivit datelor companiei. (Sursa: dailybusiness.ro)