Începând cu data de 11 octombrie, Altshuler Shaham Group deține, prin intermediul fondurilor Altshuler - Shaham Mutual Funds Management și Altshuler Shaham Provident Funds and Pension, un total de 2.645.603 de acțiuni în Globalworth Real Estate Investments, ceea ce reprezintă 4,2% din totalul acțiunilor companiei, se arată într-un comunicat al Globalworth.

 

La cotația actuală, de 5,78 euro/acțiune, pachetul deținut de Altshuler Shaham Group valorează 15 milioane de euro.

 

Altshuler Shaham Group este o companie activă în domeniul administrării activelor și a asigurărilor, înființată în anul 1990. Grupul administrează în prezent 66 de miliarde de NIS (15,1 miliarde de euro). Compania administrează active ale unor fonduri mutuale și de pensii.

 

Papalekas a atras la începutul lunii de pe Bursa de la Londra 53,8 milioane de euro, fonduri care vor fi utilizate pentru investiții și achiziții în sectorul imobiliar din România. Printre posibilele achiziții se numără și celelalte două clădiri de birouri din proiectul Green Court Bucharest, dezvoltat de grupul suedez Skanska.

 

Papalekas a cumpărat în acest an primul imobil din complexul dezvoltat de Skanska, iar potrivit surselor Profit.ro, omul de afaceri discută preluarea și a celorlalte două imobile, dintre care unul a fost deja finalizat, iar al treilea este în construcție, livrarea fiind prevăzută pentru vara anului viitor.

 

Acționarii existenți au subscris peste 60% din fondurile atrase, respectiv 34,5 milioane de euro.

 

Astfel, fondul York Capital Management Global Advisors a subscris 25 de milioane de euro din sumă și deține 24,5% din capitalul firmei.

 

De asemenea, fondul Oak Hill Advisors (Europe) a subscris 7,2 milioane de euro  și a ajuns la o participare de 13,4% în Globalworth.

 

Totodată, firma Lenuta Ltd, deținută de Dimitris Raptis, directorul executiv adjunct și directorul financiar al Globalworth, a subscris 195.000 de euro.

 

Papalekas a anunțat săptămâna trecută că vrea să atragă de pe Bursa de Londra 35 de milioane de euro pentru a finanța noi achiziții de proiecte imobiliare și investițiile necesare pentru clădirile de birouri pe care le are în dezvoltare în București.

 

Fondurile obținute din majorarea de capital vor fi utilizate pentru achiziția unui portofoliu de 26 de active imobiliare din România și a unei clădiri de birouri din București, precum și pentru finanțarea dezvoltării proiectelor Bucharest One, Globalworth Campus și Gara Herăstrău, în construcție în nordul Bucureștiului.

 

Globalworth a anunțat anterior că a semnat în septembrie memorandumuri de înțelegere pentru cumpărarea a 30 de terenuri și clădiri finalizate, precum și a două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 35.000 de metri pătrați, toate în România, pentru care vrea să aloce 120 de milioane de euro.

 

Cele 30 de active ar urma să aducă o chirie anuală de circa 3 milioane de euro, în timp ce clădirile de birouri vor contribui cu circa 6,5 milioane de euro pe an la veniturile Globalworth.

 

În plus, Globalworth negociază și alte achiziții de proiecte de birouri și logistice, cu un cost de achiziție de aproximativ 200 de milioane de euro.

 

Globalworth a finalizat preluarea clădirilor de birouri Nusco Tower, UniCredit Tower și clădirea A din complexul Green Court, pentru care a plătit aproape 130 de milioane de euro.

 

Compania a ajuns la finalul primului semestru la un portofoliu imobiliar evaluat la aproape 809 milioane de euro, cu un grad de îndatorare de aproape 45%.

 

La sfârșitul lunii iunie, Globalworth deținea 14 proiecte imobiliare, din care 13 în București, fiind unul dintre cei mai importanți investitori de pe piața locală de real estate. Din cele 14 proiecte, 9 sunt finalizate și au în total aproape 327.000 de metri pătrați, cu un grad de ocupare de 80%, evaluate la 639,5 milioane de euro.

 

Printre proiectele finalizate din portofoliul Globalworth se mai numără clădirile de birouri Tower Center International, BOB, BOC sau complexul rezidențial Upground, toate în București.

 

Globalworth a fost fondată în 2014 de omul de afaceri grec pentru a reuni sub aceeași umbrelă toate activele imobiliare deținute în România. Compania a fost listată la Bursa de la Londra, iar printre acționari au fost atrase și fondurile americane de investiții, York Capital și Oak Hill Advisors. Capitalizarea companiei se ridică la 361,6 milioane de euro. (sursa: profit.ro)