Instanta a numit ca administrator judiciar firma Activ Lichidator.

Parcul comercial din Focsani are printre chiriasi firme ca Bricostore sau Carrefour si este al doilea proiect din oras care se confrunta cu dificultati, in conditiile in care proiectul de mall Focsani Plaza a intrat in faliment, fiind scos la vanzare de catre lichidatorii judiciari.

Solicitarea BelRom de intrare in insolventa a proiectului de la Focsani vine la o luna dupa ce compania a decis deschiderea procedurii insolventei si pentru mall-ul dezvoltat pe platforma Electroputere Craiova pentru a evita executarea silita initiata de antreprenorul NM Construct.

La inceputul anului reprezentantii BelRom afirmau ca proiectul de la Focsani genereaza venituri anuale de 3-4 milioane euro, iar planul era de amenajare a unei zone de food-court in decursul acestui an.

Alta firma detinuta de BelRom si aflata in insolventa este cea prin intermediul careia trebuia dezvoltat un centru comercial pe platforma Helitube din cartierul bucurestean Colentina, in timp ce la Deva compania a investit aproape 40 de milioane de euro intr-un proiect care nu a avut nicio zi de functionare.

Bel Rom a mai dezvoltat parcuri comerciale la Sibiu, Targu-Mures sau Braila, vandute in perioada 2007-2009. (sursa: wall-street.ro)