„Certificarea LEED v4 obținută de U•Center 2 atestă sustenabilitatea clădirii și reprezintă și o validare a abordării pe care Forte Partners o are în privința dezvoltării proiectelor de birouri, concentrată, de la concept și design și până la construcție și livrare, asupra eficienței energetice și asupra sănătății și bunăstării angajaților chiriașilor noștri”, a declarat Stephen Burke, director de construcții în cadrul Forte Partners. „Această abordare reprezintă, de altfel, baza solidă pe care am construit politicile noastre ESG. Reducerea emisiilor de dioxid de carbon, utilizarea și reutilizarea inteligentă a apei, gestionarea deșeurilor, transportul ecologic, biodiversitatea, sănătatea și bunăstarea sunt pilonii viziunii noastre de sustenabilitate”, a completat Stephen Burke.


Certificarea LEED v4 Platinum cu scorul 88 a fost acordată celei de-a doua faze a proiectului U•Center în urma evaluării în funcție de opt criterii și anume localizare și transport, sustenabilitatea proiectului, eficiența consumului de apă, eficiența energetică și a climatizării, materiale și resurse utilizate, calitatea mediului interior, inovație și prioritate regională.

„Susținem cu mândrie dezvoltatorii care se concentrează pe factori riguroși legați de sustenabilitate, dincolo de criteriile clasice de certificare. Forte Partners reprezintă un astfel de exemplu, deoarece sustenabilitatea a făcut parte din strategia lor de afaceri încă din prima zi. Certificarea LEED Platinum a U•Center 2 este o dovadă în acest sens și suntem bucuroși să fim parte a unor astfel de realizări complexe. Nivelul Platinum necesită un set de acțiuni, echipamente și tehnologii sustenabile stricte, care implică eforturi semnificativ mai mari pentru a atinge obiectivele climatice actuale”, a declarat Răzvan Nica, fondator și director general al BuildGreen.

În conformitate cu politicile ESG ale Forte Partners și cu obiectivele aferente, compania se asigură că proiectele pe care le dezvoltă își îmbunătățesc constant eficiența energetică și amprenta de carbon. Această procedură, pe lângă certificarea menționată mai sus, a făcut ca U•Center 2 să fie o clădire neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon în exploatare (S&C), incluzând, printre numeroasele îmbunătățiri ale clădirii, alimentarea cu energie electrică din surse 100% regenerabile, reutilizarea apei de ploaie, prognoza meteo pentru o răcire mai performantă.

Forte Partners a anunțat, în septembrie 2023, finalizarea lucrărilor de construcție la U•Center 2, în suprafață totală închiriabilă de 35.000 de metri pătrați și faptul că proiectul este gata să-și întâmpine chiriașii. În prezent, au fost semnate acorduri de închiriere pentru aproape 30.000 de metri pătrați de spații de birouri din U•Center 2. Printre companiile care au sedii în clădirea de birouri se numără Glovo, Brinel, Eurowag.

Spațiile de retail de la parterul U•Center 2 sunt închiriate în totalitate. Auchan a inaugurat în luna octombrie 2023, într-un spațiu de 2.600 mp, un supermarket de mari dimensiuni. Tranzacția de închiriere a primit recent premiul CIJ la categoria „Best Retail Lease of the Year” în cadrul Galei CIJ Awards Romania 2023. Zona de retail din U•Center 2 a fost completată în noiembrie de lanțul de restaurante Manufaktura The Coffee Shop, care va deschide a opta sa locație, inclusiv o terasă în aer liber, în apropierea Parcului Tineretului.