Titlurile au fost scoase la vanzare miercuri printr-un ordin special, la pretul de 0,155 lei, foarte aproape de ultima cotatie de marti, de 0,1552 lei, insa ordinele de cumparare nu au acoperit intregul pachet.

Astfel, titlurile au fost scoase din nou la vanzare in sedinta de joi, cand pretul a fost redus la 0,1451 lei/actiune. Cotatia a fost cu 3,5% sub ultimul pret de miercuri, de 0,1503 lei. La acest nivel, pachetul a fost subscris integral, astfel ca cele trei fonduri au vandut actiunile, pentru 2,3 milioane lei (526.000 de euro).

Raportat la pretul la care fondurile au vandut actiunile, compania este evaluata la 28,7 milioane lei (6,5 milioane euro), iar in functie de cea mai recenta cotatie de la Bursa, de 0,1505 lei/titlu, capitalizarea bursiera este de 29,7 milioane lei (6,7 milioane euro).

Titlurile vandute de fondurile administrate de ING au fost tranzactionate prin sapte operatiuni.

Decizia privind vanzarea actiunilor a venit la scurt timp dupa trecerea datei de inregistrare pentru o AGA, in care s-a decis reducerea capitalului social de zece ori, de 197,8 milioane lei la 19,7 milioane lei. Operatiunea a fost propusa de unul dintre actionarii semnificativi ai Impact, omul de afaceri Andrian Andrici, care si-a motivat propunerea prin cresterea pierderilor inregistrate de Impact, precum si prin "necesitatea de a aduce valoarea nominala a actiunilor la un nivel care sa reflecte valoarea lor de tranzactionare actuala pe piata de capital".

Andrici detine 10,69% din actiunile Impact.

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu este cel mai mare actionar al Impact, controland 29,37% din actiunile dezvoltatorului imobiliar.

Veniturile Impact s-au dublat in primul trimestru, de la 2,8 milioane lei la 5,6 milioane lei, insa compania a inregistrat pierderi in crestere de la 4,3 milioane lei la 5,5 milioane lei. (sursa: wall-street.ro)