Mindspace a semnat un contract de inchiriere în cadrul cladirilor detinute de Globalworth, City Offices, Globalworth Campus și Tower Tower Center pentru un total de 12.000 de metri pătrați. În plus, în cadrul colaborării lor, Globalworth va deveni acționar al Mindspace investind 10 milioane USD în companie.
Celălalt nou jucător de pe segmentul de cooperare, Spaces, parte a grupului International Workspace Group, care deține și Regus, a pre-închiriat o suprafață de 3.100 mp în Campus 6.1, proiectul de birou dezvoltat de Skanska, în apropierea Universității Politehnice din București, reprezentand una dintre tranzacțiile de top înregistrate de piața de birouri în perioada menționată.
Cea de-a doua tranzacție de birouri cu cea mai mare suprafata în trimestrul II al anului 2018 pe piata din București a fost reînnoirea contractului de închiriere pentru o suprafață de 6.300 mp semnată de Huawei în Lakeview. Clădirea a fost una dintre primele construite in zona Barbu Vacarecu de AIG Lincoln & Fabian, vânduta în 2013 grupului NEPI. Are o suprafata inchiriabila de 25.600 mp si are un grad de ocupare de 98.8%.
Următoarele tranzacții au fost semnate în noul pol de birouri din București, Politehnica-Orhideea. Grupul industrial Thales a pre-închiriat 5.300 de metri pătrați în Orhideea Towers, proiectul CA Immo, care urmează să fie livrat în acest an, iar Schlumberger și Medicover a semnat contracte de inchiriere cu Forte Partners pentru 4.500 mp fiecare în faza a doua a proiectului The Bridge.
O alta intrare pe piata este London Stock Exchange Group (LSEG), semnand o tranzactie de inchiriere de birouri de 3.000 mp pentru un nou centru de servicii in Bucuresti, care va fi deschis in cursul acestui an in cladirea Campus 6.1, detinuta de. Clădirea este situată lângă Universitatea Politehnică.
Pe ultimul loc in top 10 se situeaza tranzacția de pre-inchiriere semnată de Delphi pentru 2.150 de metri pătrați în Globalworth Campus II. (sursa: brec.ro)