„Ţiriac Imobiliare se află înr-un proces de optimizare a proiectului clădirii de birouri de pe strada Buzeşti, din apropierea Pieţei Victoriei. Obiectivul pe care ni l-am propus este să dezvoltăm o clădire de clasă A modernă şi sigură, cu o suprafaţă construită de aproximativ 30.000 mp şi care să reprezinte o referinţă în peisajul urbanistic al oraşului“, a spus Dragoş Dinu, CEO al Ţiriac Holdings.

 

Ţiriac a obţinut în 2014 auto­rizaţia de construire pentru o clădire de 11 etaje şi o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 18.000 de metri pătraţi ce va fi situată la intrarea pe strada Buzeşti dinspre Piaţa Vic­toriei.

 

Tomas Manjon, fostul director operaţional al Ţiriac Imobiliare, declara pentru ZF la finalul anului 2014 că proiectul va fi livrat în 2016 sau cel târziu la începutul anului 2017.

 

În ciuda dezvoltării din ultimii ani a zonei Barbu Văcărescu – Floreasca, Piaţa Victoriei rămâne o zonă de birouri căutată de companii, accesul la metrou şi alte mijloace de transport în comun, proximitatea faţă de zona centrală şi de instituţiile publice, precum şi vizibilitatea clădirilor fiind factori importanţi în alegerea unui sediu.

 

 Cu toate acestea, ca urmare a numărului mic de terenuri disponibile, în ultimii ani s-a construit foarte puţin în Piaţa Victoriei.

 

Ion Ţiriac era partener în compania care a primit autorizaţia de construire a proiectului Buzeşti Center cu un antreprenor libanez, Khalil Abi Chahine şi cu familia lui Dumitru Creştin, acţionar şi în Scandia Foods din Sibiu. O firmă din cadrul Ţiriac Imobiliare a preluat controlul integral asupra proiectului de birouri Buzeşti Center de lângă Piaţa Victoriei.

 

Ţiriac a devenit unic acţionar al proiectului după ce una dintre firmele din cadrul grupului său, Weybridge Holdings, a preluat şi participaţia de 40% pe care libanezul Khalil Abi Chahine şi compania Daim Imobiliara o deţineau în cadrul  Global East European Investment, dezvoltatorul Buzeşti Center. Daim Imobiliara este controlată de Dumitru Creştin şi de alţi membri ai familiei sale. Familia Creştin este şi unul dintre proprietarii producătorului de conserve şi de mezeluri Scandia Foods din Sibiu, unii dintre membrii săi fiind implicaţi într-un scandal financiar de amploare cu credite nerambursate de la BRD. Compania Daim Imobiliara este asociată şi cu omul de afaceri Radu Dimofte, unul dintre proprietarii zonei comerciale a proiectului Băneasa din nordul Capitalei, în cadrul companiei Aviatorilor Development, care a dezvoltat clădirea de birouri Aviatorilor 47 din Bucureşti.  (sursa: zf.ro)