Valoarea pachetului a fost stabilita de evaluatori independenti. Telekom Romania Communications va reinchiria anumite spatii ale cladirilor care gazduiesc echipamente tehnice, birouri si spatii comerciale.

 

Tranzactia se va desfasura prin licitatie, iar castigatorul va fi desemnat in urma celei mai bune oferte de pret pentru achizitie, respectiv chirii percepute, cumulate cu alte conditii relevante. Ofertele pot fi depuse pana pe data de 16 iulie 2015, impreuna cu documente de eligiblitate, printre care se numara si scrisori de garantie. Entitatile interesate pot depune oferte pentru intregul pachet de 24 de proprietati sau pentru un sub-pachet de 17 proprietati.

 

Contractele de inchiriere aflate in derulare si inregistrate in Cartea Funciara vor fi preluate de castigatorul licitatiei, fara modificarea clauzelor.

 

Datorita reinchirierii anumitor spatii, tranzactia nu va genera discontinuitati in activitatea Telekom Romania Communications. 

Suma care va fi obtinuta din vanzarea pachetului de 24 de proprietati va fi directionata spre investitii necesare derularii activitatilor telecom. In 2014, Telekom Romania a vandut 28 din activele sale imobiliare, cumuland 11,6 milioane euro, fondurile obtinute fiind destinate investitiilor pentru activitatea de baza a companiei.

 

Brand-ul Telekom Romania este prezent pe piata romaneasca din 2014, dupa rebranding-ul comun al Romtelecom si Cosmote Romania. (sursa: dailybusiness.ro)