Complexul este fostul Twin Tower Barba Center, care a fost achiziționat de către omul de afaceri turc în 2017, ulterior fiind redenumit și intrând în faza de modernizare. Investiția în lucrările de renovare se ridică la 14 milioane euro, iar proiectul include două clădiri cu o suprafață închiriabilă cumulată de 40.000 mp spații de birouri de clasă A. Procesul de renovare are loc în două etape, termenul de finalizare al primei clădiri fiind la finalul anului în curs, în timp ce al doilea turn din ansamblul Hyperion Towers va fi complet modernizat în cel de al doilea semestru din 2020. Complexul este situat pe Bulevardul Pipera, una dintre zonele cu dezvoltarea cea mai rapidă din București, care a fost recent reabilitat și extins. Potrivit reprezentanților TC Capital, proiectul va aduce inovații comerciale importante pe piața imobiliară locală, acestea urmând să fie anunțate până la sfârșitul lui 2019.

Hyperion Towers este poziționat strategic, la distanță de doar cinci minute de stațiile de metrou Aurel Vlaicu și Pipera și zece minute de Piața Charlles de Gaulle. Complexul asigură acces facil către aeroport și centrul orașului și este aproape de centre comerciale și puncte de relaxare și socializare, cum este Promenada Mall. Cele două clădiri beneficiază de o vizibilitate și expunere foarte bune, cu posibilitatea de a ajunge rapid la mijloacele de transport în comun de suprafață, prin liniile de autobuz 135 și 112. Angajații viitorilor chiriași din Hyperion Towers vor avea la dispoziție și o linie de autobuz expres, care va face legătura cu stația de metrou Aurel Vlaicu.

“Am achiziționat acest proiect, deoarece credem că zona în care este localizat oferă o oportunitate deosebită pentru dezvoltarea afacerilor. Este vorba despre Bulevardul Pipera, aflat în zona de nord a orașului, mai precis despre porțiunea din imediata vecinătate a centrului de afaceri din Floreasca. Conexiunea cu restul Bucureștiului este mult mai bună decât este percepută de mulți oameni. Datorită podurilor și extinderii drumului, această parte din Pipera este mai ușor accesibilă decât alte centre populare de birouri, precum Bulevardul Dimitrie Pompeiu sau Strada Fabrica de Glucoză. Sectorul de birouri al pieței imobiliare are nevoie de proiecte noi, reînnoite, dar totodată flexibile și accesibile ca preț, pentru a acoperi o cerere mai mare, în special pentru companiile mijlocii care au opțiuni limitate, cum ar fi clădirile de apartamente, vile sau spații de birouri de clasă B”, a declarat Ali Capa, CEO al TC Capital.

Cele două clădiri sunt construite pe structură de oțel și au fiecare câte 12 etaje, cu spații proiectate pentru a fi flexibile și ușor de împărțit. Astfel, Hyperion Towers dispune de 1.650 mp per nivel, construiți în jurul unei zone centrale, și oferă posibilitatea împărțirii în spații de birouri cuprinse între 200 și 1.650 mp, potrivite pentru afaceri de orice dimensiune. Fiecare etaj are 

două terase poziționate în lateralele clădirilor, care vor funcționa ca spații comune și oferă o panoramă deosebită asupra orașului. Fațada a fost remodelată și renovată, iar recepția a trecut printr-un proces de repoziționare și extindere, pentru a-și întâmpina vizitatorii cu un design modern și de impact, care face trecerea, din punct de vedere arhitectonic, spre etajele superioare. De asemenea, la parterul Hyperion Towers vor fi situate cafenele, magazine și restaurante. Printre alte specificații importante care au fost adăugate sau recondiționate, se numără: sisteme VRV de înaltă calitate pentru încălzire, răcire și purificare a aerului, generatoare care acoperă 100% din nevoia de energie, șase ascensoare pentru pasageri și două pentru marfă per clădire, podele renovate, precum și ferestre de fațadă care pot fi deschise, ceea ce constituie o caracteristică rară pentru o clădire modernă de birouri. Complexul dispune de peste 400 de locuri de parcare subterane.

TC Capital a fost înființată în 2014 și este un fond de investiții privat condus de Ali Capa. Compania are o echipă internă de management cu o vastă experiență și competențe relevante în domenii ca administrarea activelor, investiții, dezvoltare și leasing. De asemenea, TC Capital beneficiază de sprijinul și know-how-ul unor consultanți externi, cum este CEE ESTATE Management. Membrii echipei au activat pe piața locală timp de peste 19 ani, fiind angrenați într-o serie de proiecte de succes care acoperă întregul spectru imobiliar și de agribusiness. 
De-a lungul timpului, au fost implicați în câteva dintre cele mai mari proiecte de dezvoltare imobiliară din România. Ali Capa a fost acționar și director executiv al Anchor Grup, timp de peste 10 ani, iar în ultimii cinci ani a investit, prin intermediul TC Capital, în complexul rezidențial Cosmopolis și în compania de dezvoltare agricolă, KC Argo. (sursa: TC Capital)