Epoca post-covid, care se caracterizează printr-un nivel ridicat de incertitudine și tendințe inflaționiste, se confruntă cu multe întrebări. Lumea așa cum o știm se îndreaptă către o transformare semnificativă, ca o larvă care se transformă într-un fluture într-un timp scurt. Metamorfoza viitoare, precum și schimbarea accelerată a reglementărilor, sunt vizibile peste tot în jurul nostru, deși nu putem vedea adevăratele dimensiuni ale schimbărilor viitoare.

Pe piața imobiliară din Serbia asistăm la mai multe tranzacții în domeniul spațiilor de birouri. O tranzacție care implică preluarea întregului portofoliu se apropie de final, al doilea portofoliu de birouri a fost împărțit în două părți, unde o parte și-a „găsit” noul proprietar, iar cealaltă este în curs de negociere. De asemenea, în cea de-a treia asociere, o acțiune din societatea în participațiune care deține clădirea de birouri și-a schimbat proprietarul. Au existat mai multe tranzacții în care proprietatea de birouri și-a schimbat proprietarul, cum ar fi turnul Genex și câteva clădiri mai mici din Belgrad.

Toate acestea reprezintă o veste buna pentru panelul dedicat dezvoltării spațiilor de birouri din regiune, care va avea loc la REBEC din acest an, marți, 20 iunie, începând cu ora 14:30 in "Scena Sava River / sala de conferințe Rhodos” din cadrul facilitatii de congrese a Hotelului Golden Tulip Zira. Moderatorul panelului este dl Srđan Vujičić, director general al Conza Properties, iar vorbitorii confirmați sunt: doamna Ljubica Ralević, director financiar al grupului SF1, dl Bojan Jevtić, director de țară Savills/Coreside și dl Bojan Jevremović, Leasing Director Office Portfolios al Confluence Property Management.