„Companiile multinaţionale percep din ce în ce mai mult România ca locaţie atractivă de business. (...) De asemenea, atât alegerile (europarlamentare şi prezidenţiale - n.red.), cât şi creşterea utilizării banilor alocaţi de Uniunea Europeană ar trebui să imprime pieţei de inginerie civilă (infrastructură - n.red.) un avans de 7,1% în 2014“, se arată în raportul pe 2013 al constructorului austriac, în cadrul căruia oligarhul rus Oleg Deripaska deţine un pachet important de acţiuni.

 

Strabag deţine pachetul majoritar de acţiuni al Societăţii Companiilor Hoteliere Grand, care operează hotelul de cinci stele JW Marriott din Bucureşti.

 

Raportul austriecilor prezintă una dintre puţinele estimări optimiste cu privire la evoluţia pieţei de construcţii în 2014. Construcţiile au fost unul dintre cele mai afectate sectoare economice pe timp de criză, înregistrând un declin de circa 40% în 5 ani. Revenirea pieţei construcţiilor, care a generat anul trecut 7,9% din Produsul Intern Brut, ar putea susţine creşterea economică.

 

Strabag a ajuns la un business de 322 de milioane de euro pe plan local anul trecut, care generează  2% din rulajul grupului la nivel internaţional. (sursa: zf.ro)