„Certificarea SHORE Platinum reflectă angajamentul nostru continuu față de sustenabilitate, siguranță, reziliență și performanță operațională. Pentru a obține certificarea SHORE Platinum anul acesta, am fost supuși celei mai riguroase evaluări operaționale și suntem mândri să putem adăuga la portofoliul nostru această certificare remarcabilă. Certificarea SHORE Platinum nu este doar o recunoaștere a eforturilor noastre, ci și o promisiune că vom continua angajamentul nostru de a fi un model de excelență în tot ceea ce facem”, a declarat Anca Alexandrescu, Manager de proprietate la RPHI România, compania care deține și administrează SkyTower.


Certificarea SHORE PLATINUM confirmă faptul că SkyTower este operată conform celor mai înalte standarde internaționale de reziliență și siguranță operaționale. Clădirea de birouri FCC Office Building, a doua clădire de birouri deținută și administrată de RPHI în România, a primit, de asemenea, certificarea SHORE PLATINUM.

 

Certificarea SHORE este singurul sistem independent de certificare și recunoscut internațional pentru riscul operațional, reziliența și guvernanța activelor și operațiunilor imobiliare. Certificarea SHORE evaluează și compară sistematic performanța activelor în șase domenii de bază, concepute pentru a oferi o evaluare cuprinzătoare, la 360 de grade, a activului imobiliar.

Certificarea SHORE reprezintă un reper în industrie pentru performanța eficientă ESG, priorizând bunăstarea umană, securitatea activelor și protecția mediului. Certificarea SHORE îmbogățește valoarea activelor prin crearea unor medii sigure și durabile, consolidând protocoalele de guvernanță în aceste setări. Certificarea SHORE ajută organizațiile să îmbunătățească și să cuantifice siguranța, securitatea, durabilitatea și bunăstarea în toate interacțiunile cu părțile interesate ale proprietății.

„SkyTower și FCC au primit Certificatul SHORE Platinum, devenind astfel primele clădiri de birouri din lume care obțin acest rezultat. Pentru a se califica la nivelul Platinum, a fost nevoie ca ambele clădiri să treacă cu succes printr-o analiza detaliată și riguroasă a protocoalelor de siguranță implementate. Suntem foarte fericiți să vedem angajamentul RPHI, în calitate de proprietar al SkyTower și FCC Office Building, față de siguranță și securitate, aspecte cruciale ale „G” din cadrul ESG”, a declarat Magnus Roxner, COO al SAFE Asset Group.

Înainte de a obține Certificarea SHORE PLATINUM, SkyTower a primit trei alte certificări internaționale pentru clădiri durabile. Acestea includ certificarea LEED Platinum pentru Operațiuni și Mentenanță (O+M), certificarea Gold DGNB (categoria Blue Building) acordată de OGNI și certificarea SHORE Gold, acum înlocuită de SHORE Platinum.

SkyTower exemplifică distinct o combinație de sustenabilitate și performanță în industria imobiliară. Caracteristicile cheie ale turnului includ utilizarea tehnologiilor de ultimă generație pentru conservarea energiei, gestionarea eficientă a resurselor pentru a stimula inovația, precum și implementarea unor practici noi pentru promovarea unui mediu de lucru sănătos și creativ.


SkyTower este cea mai înaltă clădire din România și cea mai emblematică clădire de birouri din București. Turnul are 37 de etaje, ajungând la o înălțime de 137 de metri deasupra solului și 60 de metri sub nivelul solului, cu 5 etaje de parcare și depozitare. Toate zonele de birouri din SkyTower beneficiază de lumină naturală, iar etajele superioare beneficiază de lifturi cu viteză mare, care ating o viteză maximă de 6 metri pe secundă.

SkyTower este prima și în prezent singura clădire de birouri din România certificată LEED Platinum pentru operațiuni și întreținere și deține, de asemenea, certificarea Gold DGNB pentru clădiri durabile, conform evaluării ÖGNI (Societatea Austriacă pentru Managementul Clădirilor Durabile). În plus, SkyTower a fost prima clădire din România certificată SHORE Gold și este acum prima clădire din lume care a primit Certificarea SHORE PLATINUM.

Începând din februarie 2023, SkyTower este singura clădire din România membră a Federației Mondiale a Marilor Turnuri (WFGT).

La Forbes Romania Gala – Cele mai bune clădiri de birouri 2023 – SkyTower a primit premiul „CEA MAI ICONICĂ CLĂDIRE DE BIROURI DIN ROMÂNIA”.

În iunie 2023, SkyTower a primit 2 premii la Gala IPA – Romanian Property Awards: Premiul pentru Refacerea Birourilor și Premiul pentru Interiorul Birourilor.

Clădirea SkyTower este deținută și gestionată de Raiffeisen Property Holding International (RPHI) și, începând cu finalizarea construcției în decembrie 2012, turnul a devenit o emblemă a orașului, remodelând panorama noii zone de afaceri din nordul Bucureștiului și stimulând dezvoltarea de noi proiecte în zona Floreasca-Aurel Vlaicu.