„Certificarea SHORE Gold arată capacitatea noastră de rezilienţă în cazul oricărui eveniment şi ne ajută să oferim un spaţiu sigur comunităţii noastre de chiriaşi.
Acesta dovedeşte angajamentul nostru faţă de investiţii continue în oferirea celor mai bune standarde şi practici internaţionale din industrie. În acelaşi timp, este un nou pas în strategia noastră ESG, deoarece oamenii, clădirea de birouri şi siguranţa mediului sunt priorităţi de vârf pentru noi”, a declarat Anca Alexandrescu, Property Manager, RPHI România - compania care deţine şi administrează SkyTower.
Certificarea SHORE confirmă că operaţiunile SkyTower se încadrează în cele mai înalte standarde internaţionale de rezilienţă şi securitate operaţională.
În timpul procesului de certificare a clădirii, SAFE Asset Group a evaluat pe larg şase piloni principali de activitate: sisteme de management, protecţia clădirii de birouri, managementul clienţilor şi chiriaşilor, securitatea şi managementul crizelor. Evaluările au inclus un audit detaliat pentru zona de siguranţă şi interviuri dedicate cu părţile interesate selectate pentru acest proces.
Înainte de obţinerea certificării SHORE Gold, SkyTower a primit alte două certificări internaţionale pentru clădiri de birouri sustenabile: certificarea LEED Platinum pentru operaţiuni şi mentenanţă (O+M) şi certificarea Gold DGNB (categoria Blue Building) acordată de OGNI.
De asemenea, şi FCC Office Building, a doua clădire de birouri deţinută şi administrată de RPHI în România, a obţinut certificarea SHORE Gold.