Imobilul are 18.000 de metri pătrați, dispuși pe 12 etaje supraterane și trei nivele subterane de parcare, cu 315 locuri, iar investiția s-a ridicat la 33 milioane de euro.

 

Unul dintre cei mai mari chiriași ai acestei clădiri este grupul francez Carrefour, care urmează să mute cei circa 500 de angajați într-un spațiu de 6.850 de metri pătrați din sediul actual, clădirea Anchor Plaza de lângă centrul comercial Plaza România. În aceeași clădire vor avea sediul și firmele Sanofi, Adecco, Rinf Outsourcing Solutions, Colgate Palmolive. Potrivit ultimelor date, din iulie, rata de ocupare a imobilului este de 72%.

 

În cadrul proiectului Green Court, localizat în apropiere de stația de metrou Aurel Vlaicu, în zona Barbu Văcăresu, Skanska dezvoltă trei clădiri cu o suprafață închiriabilă cumulată de 52.000 de metri pătrați pe un teren de 15.000 de metri pătrați cumpărat în 2012 de la omul de afaceri Gabriel Popoviciu.

 

Prima clădire unde au sediul companiile Orange și Schneider Electric a fost vândută anul trecut grupului Globalworth, fondat și administrat de grecul Ioannis Papalekas, pentru 44 de milioane de euro.

 

Skanska, un gigant al pieței de construcții, are afaceri anuale de peste 15 miliarde de euro, Green Court fiind primul proiect al companiei în România. Compania este în căutare de terenuri noi în București pentru proiecte similare, una din zonele vizate fiind Orhideea, arie în vizorul mai multor dezvoltatori de birouri. (sursa: profit.ro)