Astfel, acţionarii trebuie să decidă în privinţa vânzării "întregului fond de comerţ al societăţii aferent activităţii de producţie (toate elementele corporale şi necorporale în legătură cu activitatea de producţie inclusiv mărcile Sintofarm) cu excepţia imobilelor", se arată în convocatorul transmis de societate Bursei de Valori Bucureşti. Adunarea acţionarilor va avea loc pe 21 decembrie.

Sintofarm deţine o fabrică în Bucureşti, situată lângă Gara Obor.

 

De asemenea, acţionarii vor decide asupra schimbării denumirii din Sintofarm SA în Imosint SA, dar şi referitor la schimbarea domeniului principal de activitate în "Dezvoltare (promovare) imobiliară" şi radierea vechiului domeniu de activitate - "Fabricarea produselor farmaceutice".

 

 

Compania a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri netă de 6,17 milioane de lei, în scădere cu 13% de la 7,08 milioane de lei în anul 2013, în timp ce proftul net a coborât la mai puţin de jumătate, de la 1 milion de lei în 2013 la 470.000 de lei în 2014.

 

În primele nouă luni ale acestui an, cifra de afaceri netă s-a situat la 4,72 milioane de lei, foarte apropiată de cea înregistrată în acelaşi interval al anului anterior, de 4,66 milioane de lei. Profitul brut a fost raportat la 493.825 lei, în scădere cu 9% faţă de 542.347 lei în intervalul similar al anului trecut.

 

Acţionarii Sintofarm sunt, potrivit celor mai recente date disponibile pe site-ul BVB, Generalcom - 27,99%, Interfinance Capital Investment (Gibraltar) - 26,27%, Iberestate International - 15,37% şi SIF Muntenia (SIF4) - 13%, în timp ce restul participaţiilor se află în posesia altor investitori.

 

Generalcom (GECM) este o companie specializată în administrarea spaţiilor comerciale, dar deţine participaţii la Centrofarm şi Sintofarm din industria farma. Principalii acţionari Generalcom sunt Iberestate International - 45,6% şi omul de afaceri portughez Alain Bonte - 36,93%. Restul titlurilor se află în posesia altor acţionari.

 

Bonte este preşedinte al Consiliului de Administraţie al Sintofarm, iar poziţia de vicepreşedinte este ocupată de Rădulescu Niculina. Cei doi se regăsesc şi în conducerea Generalcom, unde Bonte este preşedinte, iar Rădulescu director general. (sursa: mediafax.ro)