"Secure Property Development & Investment PLC, anunţă astăzi (5 noiembrie, n.r.) că în urma anunţului din 29 august, a finalizat achiziţia EOS Business Park, o clădire de birouri din Bucureşti, închiriată complet şi care produce venituri, unde este sediul central din România al companiei franceze Danone. Din suma plătită de 5,85 milioane de euro, 1,85 milioane de euro au fost acoperiţi din fonduri proprii ale companiei, iar restul este asigurat din împrumuturi bancare", se arată într-un anunţ al companiei.

 

 

EOS Business Park are 3.386 metri pătraţi închiriabili şi 90 locuri de parcare, generând venituri operaţionale nete de circa 600.000 de euro pe an. Clădirea este complet închiriată de Danone până în 2026, fiind situată lângă fabrica pe care grupul francez o deţine în partea de nord-est a Bucureştiului.

 

Primavera Development, dezvoltatorul imobilului, este deţinută de oamenii de afaceri Daniel Adrian Tanăsoiu şi Emil Tanăsoiu.

 

Secure Property Development & Investment a mai cumpărat în acest an 122 de apartamente în patru ansambluri din Bucureşti, a căror valoare netă este estimată la 3,3 milioane de euro, compania de investiţii fiind la a treia achiziţie în România în acest an, totalizând peste 20 milioane de euro.

 

Anterior, SPDI a cumpărat în România, cu 12,6 milioane de euro, parcul logistic Innovations din Clinceni, care este închiriat în proporţie de 60% de către compania elveţiană Nestle.

 

SPDI a fost înfiinţată în iunie 2005 şi a vizat, iniţial, investiţiile pe piaţa imobiliară din Ucraina. În urma recapitalizării, în 2011, compania şi-a extins activitatea la nivel regional, prin investiţii în România, Bulgaria, Serbia şi Muntenegru. De altfel, SPDI şi-a deschis un birou în Bucureşti în 2013. (sursa: zf.ro)