La UN Climate Summit, liderii globali ai guvernelor, sectoarelor de afaceri și societății civile s-au angajat în a găsi soluții durabile pentru amenințările complexe ale schimbărilor climatice. Înaintea summit-ului, sute de mii de oameni au demonstrat în orașe din întreaga lume pentru o acțiune globală în privința schimbărilor climaterice.

 

Sean Tompkins, Chief Executive Officer RICS a primit o invitație personală din partea Secretarului General UN de a participa la summit-ul  trecută. Cu 40 % din emisiile de carbon rezultând doar din exploatarea clădirilor, summit-ul a evidențiat rolul semnificativ pe care trebuie să-l joace construcțiile în reducerea emisiilor de carbon.

 

Ca urmare a summit-ului, Dr. Tompkins a afirmat:

“Toată lumea trebuie să-și joace rolul în această situație – în special sectorul nostru. Sectorul proprietăților funciare, al construcțiilor, al imobiliarelor și al infrastructurii au un potențial real de a prelua conducerea în schimbarea către un climat prietenos și soluții sustenabile și practici de afaceri, nu numai în cadrul sectorului ci și în interacțiune cu alte părți care folosesc sa investesc în imobiliare,”

 

“Acest lucru n-ar trebui văzut ca o amenințare, ci ca pe o oportunitate uriașă de a prelua conducerea. Intenționez să lucrez cu liderii din domeniul construcțiilor pentru a confirma agenda noastră de acțiuni înainte de Paris 2015.” (sursa: RICS)