Conceptul Spaces de spațiu productiv de lucru se bazează pe lumină naturală abundentă, aer curat, dimensiuni generoase ale încăperilor, abundența plantelor naturale, mobilier ergonomic, zone de relaxare și o priveliște corespunzătoare.

“Înainte de a crea designul unui centru, echipele noastre discută cu un eșantion semnificativ dintre viitorii clienți, ca să înțeleagă nevoile specifice pe care fiecare comunitate le are pentru a fi productivă, și care diferă de la o țară la alta.  În a doua etapă, echipe mixte de designeri de interior, arhitecți, designeri de produs, graficieni și psihologi concep ceea ce noi numim intern "moods and atmospheres"- starea pe care să o creeze centrul respectiv. Pasul trei este execuția în care se ține cont de psihologia culorilor, de strategii de iluminat, de gruparea elementelor de mobilier, de elementele de tapiserie care trebuie să reflecte stilul clădirii, atunci când este vorba, de exemplu, de clădiri sau zone cu valoare istorică”, explică Ramona Predescu (Iacob), country manager IWG în România.

Un spațiu de lucru productiv este un mediu care îi permite unui profesionist să realizeze o sarcină de lucru în cel mai eficient mod posibil, menținând în același timp un nivel înalt al stării de bine.

Conceptul de spații productive de lucru implementat de Spaces are la bază studii științifice.

Unul dintre acestea este despre impactul luminii naturale în productivitatea la locul de muncă. O ediție recentă realizată în anul 2018 de Cornell University din SUA arată că peste 84% dintre profesioniștii intervievați au recunoscut că atunci când lucrează în medii cu lumină naturală, nu mai simt senzația de ochi obosiți și scade frecvența durerilor de cap în timpul orelor de lucru.

Alte studii sunt legate de relația dintre plantele naturale și productivitate. O cercetare realizată de universitatea Exeter din Marea Britanie a demonstrat impactul semnificativ pe care îl au plantele naturale verzi în creșterea capacității de concentrare și a nivelului de satisfacție al angajaților la locul de muncă. În completare, într-un studiu Harvard s-a arătat că plantele verzi la birou au dublat scorurile obținute de angajați la diferite testări cognitive.

“Birourile Spaces din România și cele globale, maximizează nivelul de lumină naturală, prin ferestre generoase, terase pe acoperiș, balcoane care le permit oamenilor să lucreze din zone cu acces direct la lumină naturală. Totodată, plantele pe care le folosim pentru interior sunt din surse controlate și ne orientăm către furnizori locali. De asemenea, folosim multe obiecte realizate din materiale reciclate”, adaugă Ramona Predescu (Iacob).

Spațiile de recreere reprezintă de asemenea un criteriu esențial pentru starea de bine la locul de muncă. 

În birourile Spaces predomină mobilierul din lemn, acesta fiind cunoscut pentru impactul în concentrare și în senzația de confort pe care o oferă.
La nivelul selecției de culori pentru centrele din România, opțiunile au mers către verde, pentru birourile în care se lucrează până târziu, albastru, pentru că este o culoare care ajută în procesul de menținere a concentrării, acente galbene în zonele folosite pentru declanșarea creativității. 
La Spaces există zone generoase unde oamenii pot să se relaxeze, să lucreze, la fel cum există camera pentru liniște sau spații pentru discuții telefonice private, fiecare fiind creată pe baza unui mix de culori care servește scopului pentru care a fost creată.

Spaces oferă medii de lucru creative cu un spirit antreprenorial unic în sute de locații din toată lumea. Aceste spații de lucru sunt create pentru a inspira oameni cu o gândire vizionară, inovatoare și revoluționară, care cred cu tărie în depășirea obiectivelor proprii. Concepute special cu scopul de a încuraja creativitatea, Spaces cultivă idei prin adunarea unei comunități dinamice de companii mici, antreprenori și întreprinzători din cadrul corporațiilor sub același acoperiș. 
Spaces este o marcă funcțională a IWG plc: grupul care deține o serie de furnizori de spații de lucru de top. Alte mărci din portofoliul IWG sunt Regus, Signature by Regus, HQ și No18. (sursa: IWG)