Aceasta ar fi cea mai mare tranzacție efectuată vreodată pe piața de birouri din România, potrivit datelor de piață citate de Ziarul Financiar. Vânzarea va genera un flux de numerar de 71 milioane EUR pentru dezvoltatorul israelian AFI Europe România, care deține proiectul de birou.

Intrarea lui Dragos Paval în acest sector va marca apariția unui nou jucător important pe piața de birouri, care este în prezent dominată de companii străine. 

Alți investitori români care au intrat pe această piață includ Geo Margescu prin intermediul Forte Partners, dezvoltatorul clădirii de birouri Stefan cel Mare Office Building. El va finaliza de asemenea prima fază a proiectului de birouri The Bridge în luna septembrie.

Doi investitori români, Victor Capitanu și Andrei Diaconescu, intenționează să dezvolte un proiect pe platforma fostei  fabrici Automatica, în zona Floreasca, prin firma One United.

Cei mai mari proprietari de birouri din România sunt Liviu Tudor, care deține 150.000 mp de spații de birouri în București și Iulian Dascalu, a cărui grup dezvoltă clădiri de birouri în Iași, Cluj-Napoca și Timișoara. (sursa: zf.ro)