Ansamblul rezidenţial Citadella din Titan, construit de BCR Business Group, şi care are peste 200 de apartamente, va fi vândut unor investitori străini.

"Suntem deja în discuţii avansate pentru vânzarea în bloc a proiectului, undeva la 90%. În maxim o lună vom putea anunţa cumpărătorul. Se vor vinde la pachet circa 165-170 de apartamente. 29 de locuinţe au fost vândute de dezvoltator, înainte de intrarea în insolvenţă. Au existat şi câteva antecontracte, însă acestea au fost reziliate", a declarat pentru ECONOMICA.NET Andreea Comşa, directorul departamentului de real estate al Euro Insol, administratorul judiciar al Citadella Titan, Ibiza Sol şi Asmita Gardens.

Citadella Titan cuprinde două clădiri de 14 etaje, în care sunt disponibile 224 apartamente cu una, două şi trei camere. Firma anunţa în 2007 că proiectul presupune o investiţie de 20 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată de BCR. Proiectul a fost finalizat  în primăvara anului 2010.

Cel mai mare creditor garantat este Banca Comercială Română (BCR), cea care a şi finanţat proiectul şi care are de recuperat 8,94 milioane de euro. Valoarea creanţelor salariale este de 2.245 de euro, iar cele bugetare ajung la 160.000 de euro. În categoria creanţelor chirografare sunt încrişi oamenii de afaceri israelienii care au investit în proiect. În total, valoarea creanţelor din această categorie se ridică la 9,2 milioane de euro. (sursa: economica.net)