Noua etapă a proiectului Green Lake va fi dezvoltată pe un teren generos de aproximativ două hectare, pe malul Lacului Grivița, în zona Sisești din nordul Bucureștiului.

Primavera Development a achiziționat terenul de la proprietarii anteriori ai ansamblului rezidențial Green Lake, finalizat în 2009, cu scopul de a dezvolta un proiect nou la standardele arhitecturale și de calitate a locuirii pentru care compania este recunoscută.

“Green Lake by Primavera Development își propune să fie un proiect unic într-o comunitate deja bine stabilită, căreia îi va aduce plus valoare prin dezvoltarea a 35 de vile și amenajarea a 30.000 mp de spații publice. Investim 30 de milioane de euro în locuințe moderne, completate de o școală privată și o promenadă pe malul Lacului Grivița. Întregul proiect urmează să fie livrat comunității în termen de doi ani”, a declarat Clara Belizarie, Business Development Manager la Primavera Development.

Primavera Development va construi etapizat 35 de vile înșiruite, cuplate sau izolate, cu câte trei sau patru camere, două băi și cel puțin două locuri de parcare. Fiecare dintre vile va avea regim de înălțime P+2E, cu suprafețe construite între 250 mp și 545 mp și cu grădini proprii de la 110 mp la 625 mp. Prețul unei vile în prima etapă a procesului de vânzare pornește de la 425.800 euro.

Prima etapă din dezvoltarea Green Lake constă în construirea a 18 vile cu regim de înălțime P+2E pe latura vestică a amplasamentului, cu un timp de execuție de 18 luni. Dintre acestea, 30% au fost deja pre-contractate, confirmând calitatea recunoscută a proiectelor Primavera Development.

Cea de-a doua etapă a proiectului Green Lake va consta în dezvoltarea a două blocuri cu regim de înălțime redus de S+P+3E și S+P+4E, cu subsol comun în care vor fi amenajate aproximativ 80 de locuri de parcare, piscină și club, ce vor fi accesibile tuturor locatarilor din complexul Green Lake, precum și din alte 17 vile, construite pe un teren de 6.500 mp. Execuția acestei etape are un timp estimat de 18 luni, iar până în prezent, 25% din apartamente fiind pre-contractate.

Punctul de atracție al proiectului Green Lake este reprezentat de o vilă spațioasă, înconjurată de propria grădină privată pe toate laturile, complet izolată de celelalte vile din complex. Caracteristicile care o diferențiază sunt: un garaj subteran pentru două mașini, două locuri de parcare supraterane, spații generoase de depozitare, un parter vast, lift privat, un atrium deasupra livingului și un dormitor matrimonial situat la etajul al doilea al imobilului.

Green Lake by Primavera Development oferă un spațiu generos destinat comunității pentru activități publice. Cei 30.000 mp de spații publice, o școală privată, piscină și un club accesibile tuturor locatarilor din complex, precum și o promenadă pe malul Lacului Grivița, reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea unei comunități vibrante și pentru crearea unui mediu prietenos pentru socializare și recreere.

Proiectul rezidențial este axat pe sustenabilitate și dezvoltat cu o atenție sporită pentru mediu, cu un design modern și grijă față de comunitate. Cu elemente cheie precum sisteme de încălzire de ultimă generație, panouri solare, sisteme de colectare a apei de ploaie și spații verzi generoase, acestea creează un context de viață sănătos și prietenos cu mediul. Conceptul arhitectural și urbanistic oferă comunității trei hectare de spații comune, combină elementele contemporane cu accente naturale, integrându-se armonios în peisaj. Prin spații comune, locuri de joacă, clubul complexului, grădiniță și școală private, proiectul promovează interacțiunea socială și coeziunea comunitară.

Poziționat strategic în apropierea centrelor comerciale, instituțiilor educaționale, facilităților medicale și a mijloacelor de transport, cu ieşire facilă către drumurile spre munte şi spre mare, Green Lake se adresează celor care îşi doresc un altfel de stil de viaţă, într-un proiect complet integrat, ferit de aglomerația urbană.