Intrebat cat vor costa lucrarile de demolare, Oprescu a subliniat ca, desi nu a fost finalizata evaluarea, ar fi vorba despre aproximativ 4milioane de euro.

"Stim ca exista hotarare de definitiva si irevocabila a instantei. Acolo trebuie emisa o decizie a primarului general de desfiintare, dupa care daca dansii, cei care au construit, nu vor desfiinta, se va face o somatie. Noi am lucrat la o evaluare a cat ne-ar costa, care insa nu s-a terminat", a spus Oprescu, raspunzand unei intrebari referitoare la demolarea efectiva a cladirii.

"Este vorba de 4 milioane de euro, fac si eu afirmatia facuta de evaluator", a spus Oprescu, dupa ce precizase ca procesul de evaluare nu este finalizat, relateaza Mediafax.

Potrivit primarului general, pana in prezent, nu a fost primita nicio somatie de emitere a dispozitiei de desfiintare de catre primarul general.

Tribunalul Dambovita a decis in septembrie anul trecut desfiintarea constructiei Cathedral Plaza, din strada General Berthlot din Bucuresti, intrucat s-a construit fara autorizatie legala.

In 2006, Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti a dat in judecata Millennium Building Development, dezvoltatorul cladirii si toate institutiile statului care au avizat construirea unei cladiri de birouri langa Catedrala "Sfantul Iosif", solicitand anularea autorizatiilor si avizelor eliberate pentru realizarea proiectului imobiliar, actiuni castigate in instanta.

Cathedral Plaza are o suprafata inchiriabila de 12.500 mp si a presupus o investitie de 40 milioane de euro.

 

Proprietarii cladirii au spus in 2011 ca litigiul cu Arhiepiscopia Romano-Catolica le-a adus daune de 25 de milioane de euro. (sursa: dailybusiness.ro)