Având ca prioritate grija față de mediul înconjurător și adoptarea celor mai avansate soluții sustenabile, compania Țiriac Imobiliare este deținătoarea primei clădiri rezidențiale din București certificată Green Homes & BREEAM cu nivelul “Excelent”. Stejarii Collection, cel mai nou proiect din portofoliu, a fost construit atingându-se standarde înalte de eficiență energetică și sustenabilitate impuse de acest nivel de performanță.


Cele două sisteme internaționale de certificare sunt special concepute pentru îmbunătățirea sectorului rezidențial și evaluează toate elementele ce definesc o “casă verde”, de la impactul asupra mediului, până la cel asupra sănătății și confortului locatarilor. Dubla certificare validează performanța energetică și respectarea standardelor de mediu, Stejarii Collection fiind un exemplu de sustenabilitate și performanță ecologică.

“Obținerea dublei certificări Green Homes și BREEAM cu grad de performanță “Excelent” pentru Stejarii Collection este o reușită care atestă cu fermitate că standardele de sustenabilitate și eficiență ale Țiriac Imobilare se îmbină perfect cu angajamentul asumat față de mediul înconjurător și față de rezidenții complexului Stejarii. Dubla certificare pe care am obținut-o validează faptul că prin construcția Stejarii Collection stabilim un nou standard de excelență în dezvoltarea urbană și reconfirmă totodată devotamentul nostru față de calitate, inovație, responsabilitate și un viitor mai curat pentru noi și generațiile următoare”, a menționat Răzvan Enache, Director General Țiriac Imobiliare.

Sistemul BREEAM presupune evaluarea performanței de mediu a clădirilor în funcție de o serie largă de categorii, respectiv managementul de mediu, sănătatea și confortul rezidenților, energia, transportul, apa, materialele, deșeurile, poluarea solului și a apelor, utilizarea terenului și ecologia, inovația.

Stejarii Collection a obținut scoruri remarcabile în toate categoriile luate în calcul în procesul de evaluare, rezultatele preliminare încadrându-l în categoria „Excelent”, cu un total de 89 de credite obținute.