Cel de-al 132-lea Președinte RICS, Michael Newey FRICS, a evidențiat rolul fundamental al standardelor în crearea siguranței și transparenței de piață. necesare pentru a stimula investițiile și dezvoltarea.

În acest an, RICS împreună cu alte corpuri profesionale au format IPMSC (International Property Measurement Standards Coalition) cu scopul de a crea un standard internațional comun de măsurare al proprietăților. Întâlnirea inițială a partenerilor a fost găzduită de către Banca Mondială la Washington DC în mai.

Newey a afirmat că misiunea RICS a fost de a impune și întări standardelele, precum și de a promova utilitatea profesiei pentru binele public. El a evindețiat importanța continuitășii în cadrul profesiei, combinată cu nevoia de adaptare la provocările curente și viitoare într-o lume aflată în schimbare rapidă.

De asemenea, Newey a identificat responsabilitatea inerentă a RICS de a servi interesului public prin implicarea actorilor politici. consilierea adecvată din partea RICS poate și chiar ajută guvernele să adopte și să implementeze strategii în beneficiul societății.

În ceea ce privește profesionalismul, Newey  a subliniat că RICS va face eforturi pentru a servi domeniul public prin competență și determinare pentru a se asigura că expertiza și cunoștințele profesiei vor duce la beneficiul societății și economiei în general. Este de datoria tuturor profesioniștilor să acționeze conform celor mai înalte standarde așteptate de la aceștia.

Președintele RICS, Michael Newey FRICS, a comentat: “Cum RICS devine un corp internațional în dezvoltare constantă, trebuie să folosim creșterea noastră pentru a ne întări nucleul, dezvolta statutul și asigura constanță în lumea noastră, fără excepții și fără favoruri.” (sursa: europaproperty.com)