Primul magazin Praktiker remodelat a fost cel din Vitan, a cărui redeschidere a avut loc în luna iulie.

”Remodelarea fiecărui magazin reprezintă o investiție de 400.000 de euro din partea companiei și este un proces pe care îl implementăm ca urmare a dorinței (...) de a îmbunătăți experiența pe care acesta o are la cumpărături în magazinele Praktiker”, a declarat Isabelle Pleska, Director General al Praktiker România.

În magazinele remodelate, clienții pot comanda online pe www.praktiker.ro și pot răsfoi cataloagele Praktiker pentru inspirație la cumpărături, pe un ecran tactil tip „INFO POINT” amplasat direct în magazin.

Procesul de remodelare va continua cu alte locații Praktiker, urmând ca până la sfârșitul anului 2017, retailerul să replice acest concept în toată rețeaua.

Praktiker are o rețea 27 de magazine în 23 de orașe din țară.

Praktiker România a fost preluată de la compania germană Praktiker AG, în 2014, de omul de afaceri român de origine turcă Omer Susli.

În 2015, vânzările retailerului au crescut ușor, cu 3,2%, până la 607,8 milioane de lei (136,6 milioane de euro). Pentru tot anul 2016, ținta este de asemenea o creștere de 10%, ceea ce ar duce afacerile la circa 152 de milioane de euro, față de cele 136,6 milioane de euro raportate pentru anul anterior.

Principalii jucători din piața locală de bricolaj sunt Dedeman, Praktiker, Hornbach, Leroy Merlin, Brico Dépôt sau Mr Bricolage. (sursa: profit.ro)