Lucrările de construcție au fost derulate pe parcursul mai multor luni și s-au încheiat în luna noiembrie.

“Deși avem un grad de ocupare de aproape 100% in Metropolis, ne menținem scopul de a crea valoare pentru chiriașii noștri, și de a le oferi standarde înalte de calitate și un mediu de lucru plăcut, plin de inspirație. Noua investiție este o dovadă a angajamentului pe termen lung al PPF față de România și față de chiriașii săi, care au nevoie de schimbare și de spatii flexibile, moderne, prietenoase si utile,. Noul design al lobby-ului este impresionant, eficient, optimizează traficul interior și oferă o gamă largă de facilități chiriașilor noștri“, a declarat Mirela Ciovică, Head of Leasing România, PPF Real Estate.

Parterul reproiectat din Metropolis Center vine cu o serie de noutăți, printre care o recepție nouă, săli de ședințe complet mobilate, proiectate pentru a fi utilizate de chiriașii clădirii și o cafenea.

Capacitatea cantinei a fost extinsă prin transformarea unei părți din fostul hol din clădirea B în spațiu de restaurant. La acest nivel există, de asemenea, zone de relaxare cu mese mici și canapele, pentru chiriași și vizitatori. Noul concept include podele, pereți și tavane cu finisaje stilizate, ecrane TV și panouri de informare, creând un mediu cald și primitor.

Considerată o clădire de referință în București, prin arhitectura unică și poziționarea centrală, Metropolis Center dispune de o suprafață de 19.000 mp de spatii de birouri si retail. În prezent găzduiește în principal companii multinaționale, printre care se numără Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Parexel, DLA Piper, Boehringer Ingelheim, Queisser Pharma, Mega Imfage, Tecton și alții.

Parte a PPF Group, PPF Real Estate administrează active care depășesc 2,5 miliarde de euro pe piețele imobiliare din Europa, Rusia și SUA. Compania este prezentă în toate segmentele pieței imobiliare, de la achiziții și dezvoltări imobiliare, construcții, până la facility management și administrare a capitalului privat și a activelor imobiliare. Misiunea sa este de a crea valoare prin investiții strategice și extinderea portofoliului în sectorul imobiliar. În România, compania deține și administrează două clădiri de birouri clasa A+, ambele situate în centrul Bucureștiului – Crystal Tower și Metropolis Center, cu o suprafață totală închiriabilă de 35.000 mp.

PPF Group investește în mai multe segmente de piață, inclusiv servicii financiare, telecomunicații, mass-media, biotehnologie, imobiliare și inginerie mecanică. Creșterea PPF Group se bazează pe dezvoltarea industriilor tradiționale și noi, pe construirea infrastructurii moderne, economia digitală și conectarea talentelor și capacităților cehe cu oportunitățile globale. PPF Group activează în Europa, America de Nord și Asia. Grupul operează în 25 de țări, deține active în valoare de 44 miliarde de euro și are 98.000 de angajați la nivel global (în 30 iunie 2020).