Aceasta nu ar fi prima tranzacție mare la București pentru fondul deținut de miliardarul ceh. Petr Kellner a achiziționat birourile Metropolis, care se află în apropiere de Piața Victoriei, cu mai mult de un an și jumătate în urmă, intr-o tranzactie de 50 milioane EUR.

Fondul de investiții francez AEW Europe deține în prezent proiectul American House, cumparat cu 120 milioane de euro de la dezvoltatorul GTC în 2007, în timpul boom-ului pieței imobiliare. Aceasta a fost cea mai mare tranzacție de pe piața de birouri din București.

Global Trade Center (GTC) a fost cel mai activ cumpărător din zona Pieței Victoriei până în prezent. A cumpărat clădirile de birouri Premium Point și Premium Plaza cu 30-40 de milioane de euro în luna aprilie a anului trecut si cladirea de birouri Cascade Offices în luna iulie a acestui an, platind 9 milioane de euro.

America House are în prezent un grad de ocupare de 93%, potrivit JLL, avand ca si chiriaşi companii precum Deloitte, Erickson, BCR, Actavis şi Cisco. (sursa: zf.ro)