Dinamica sectorului de energie verde, susținută de operațiunile în plină dezvoltare ale companiei regionale Photon Energy Group este convergentă cu politica Portland Trust. Compania cu operațiuni de 25 de ani pe piața locală, a dezvoltat J8 Office Park respectând cele mai înalte standarde ale normelor ESG (Environmental, Social, and Governance), prin care sunt luați în calcul factorii de mediu, sociali şi de guvernanţă corporativă. Aceste standarde înalte sunt recunoscute inclusiv la nivel de industrie, J8 Office Park câștigând în 2022 premiul pentru Clădirea Net Zero a Anului (Aiming for Net Zero Building of the Year) în cadrul galei CEEQA.

Poziționată în zona de nord-vest a Bucureștiului, la doar câteva minute de stația de metrou Jiului și zona Expoziției – Piața Presei, J8 Office Park a fost prima clădire de birouri care a înglobat cele mai noi tehnologii în materie de standarde medicale și de reducerea a emisiilor de carbon, fiind certificată BREEAM Outstanding și Well Health and Safety.

Clădirea este alimentată 100% cu energie verde și dispune de panouri solare pentru încălzirea apei și de un sistem de ventilație care introduce 100% aer proaspăt în clădire (aerul nu este recirculat), iar filtrele HEPA H14 captează până la 99,995% din contaminanții microscopici, fiind asistate de lămpi UV-C/UVGI în unitățile de tratare a aerului care distrug virușii și bacteriile.

Parterului clădirii A oferă noilor chiriași un ecosistem de servicii de retail, care include: un supermarket Mega Image, primul magazin din Bucureşti al reţelei premiate de cafenele Coffee Island, și un magazin Xtime. Pe lângă acestea, chiriașii se pot bucura de restaurantul Stradale, precum şi un magazin al lanţului de brutărie artizanală, Pain Plaisir.

Chiriașii au în ecosistemul de facilități al clădirii inclusiv cabinet veterinar Mobile Vet, care oferă atât servicii medicale, cât şi produse pentru animalele de companie și multe nume importante din domeniul medical şi sportiv, printre care World Class România, lider de piaţă în industria fitness-ului, care ocupă 1.400 mp, Medicover cu servicii medicale, precum și clinica Medy Sportline ce oferă servicii de fizioterapie, kinetoterapie şi masaj corporal.

Pentru a încuraja micro-mobilitatea, chiriașii J8 Office Park au la dispoziţia o zonă de parcare pentru 200 de biciclete, accesibilă pe bază de carduri de acces.

Florin Furdui, Country Manager Portland Trust România: "Portland Trust a demonstrat cu J8 Office Park faptul că intersecția dintre tehnologii, locație și facilități reprezintă ecuația ideală pentru chiriașii care se pot bucura de eficiență, atât când vine vorba de costuri, cât și când vine vorba amortizarea timpilor de transport pentru angajați, prin conectivitate sporită și acces la mijloace de transport în comun. Suntem în paradigma eficienței, unde tot ceea ce dezvoltăm trebuie să susțină competitivitatea

costurilor și trebuie să susțină echilibrul între viața profesională și cea personală pentru angajați. De aceea, pentru J8 Office Park am investit într-un univers de facilități care să răspundă acestor nevoi și atractivitatea modelului gândit de noi este afirmată de parteneriatul cu Photon Energy Group. Ne bucurăm să avem alături de noi o companie dinamică pe segmentul energiei regenerabile, fiind o zonă pe care Portland Trust a explorat-o și a dezvoltat-o în ultimii ani.”