Volumul total înregistrat a crescut față de anul precedent cu 31%, la 850 de milioane de euro.

Profilul investitrilor interesați de piața imobiliară din România este în plin proces de diversificare, potrivit agenției imobiliare DTZ Echinox.

Printre cei mai mari investitori imobiliari anul trecut în România s-au aflat fondurile sud-africane Growthpoint și NEPI, GIC din Singapore sau Lone Star, proprietarul american al GTC. Dintre investitorii europeni amintim grupul francez Catinvest sau PPF Real Estate din Cehia.

Acum zece ani, cei mai activi investitpri în România proveneau din Austria, Germania, Franța sau Marea Britanie.

„Pentru piața imobiliară, anul 2016 a fost încurajator prin prisma unei lichidități în creștere. Spectrul investitorilor care au cumpărat active de dimensiuni semnificative în România s-a lărgit, tendință care ne așteptăm să se mențină și în 2017. Randamentul investițiilor este constant, ceea ce contribuie la crearea unui mediu stabil și predictibil pentru potențialii cumpărători”, afirmă Tim Wilkinson, Partner, Capital Markets, DTZ Echinox.

Randamentele proprietăților prime din București au ajuns la 7% pe segmentul de retail și 7.25% pe bioruri, mai mari decât cele înregistrate de alte piețe importante din regiune.

Segmentul de birouri a fost cel mai atractiv în 2016, cu o cotă de 44% din valoarea totală a tranzacțiilor înregistrate, fiind urmat de retail, cu 31% și de segmentul industrial, cu 25%. (sursa: profit.ro)