Papalekas ar fi trebuit să le vândă atunci germanilor pentru 340 mil. euro întregul proiect UpGround, format din 80.000 mp de birouri şi 600 de apartamente, dar RREF, divizia imo­biliară a Deutsche Bank, nu a mai cumpărat cele două blocuri de locuinţe care au fost finalizate după venirea crizei, ci doar 78% din cele două clădiri de birouri.

 

„Nu dorim să comentăm (acest subiect - n.red.)“, a fost răspunsul lui Tim-Oliver Ambrosius, ofiţerul de co­municare al Deutsche Bank, în responsabilitatea căruia intră şi divizia RREEF care administrează active de 42,6 mil. euro. Valoarea de piaţă a clădirilor de birouri din Bucureşti a scăzut faţă de perioada 2007 - 2008 cu circa 30%, în condiţiile în care randamentul anual aşteptat de cumpărători din aceste investiţii a crescut de la 5,5-6% la 8,5-9%, în euro pe an, în timp ce nivelul mediu al chiriilor a fost de asemenea ajustat în jos.

 Papalekas a realizat această achiziţie prin intermediul fondului Globalworth pe care l-a pus pe picioare anul trecut şi cu aju­to­rul unei finanţări de 65 mil. euro obţinute de la banca elveţiană UBS. Prin această tran­zacţie el a închis practic un cerc deschis în urmă cu mai bine de şapte ani, când ger­manii anunţau că urmează să plă­tească 340 mil. euro pentru pro­iectul dezvoltat pe un te­ren de 4,4 hec­tare de lângă staţia de me­trou Pipera.

Clădirile BOB şi BOC din Pipera au printre chiriaşi companii precum Honeywell, HP, Intel, Nestlé, Banca Româ­nească şi Deutsche Bank.

 

Piaţa imobiliară aşteaptă revenirea marilor jucători, dar ieşirea Deutsche Bank din proiectul UpGround ridică semne de întrebare cu privire la atractivitatea pieţei.  (sursa: zf.ro)