Compania Globalworth, înfiinţată la începutul acestui an de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, şi care a strâns 53 de milioane de euro pe piaţa secundară AIM de la Bursa de la Londra, urmează să numească constructorul clădirii de birouri din imediata apropiere a centrului comercial Promenada şi Sky Tower.

„Este de aşteptat ca autorizaţia de construcţie să fie obţinută până în ianuarie 2014. Negocierile şi termenii finanţării au fost stabiliţi cu o importantă instituţie financiară din Europa. Pe partea de închiriere, negocierile cu companii mulţinaţionale pentru aproximativ 60% din spaţiu sunt într-un stadiu avansat", se arată în primul raport financiar neauditat al companiei.

Bucharest One este un proiect de birouri care va fi construit în partea de nord a Bucureștiului, în zona Floreasca-Barbu Văcărescu. La finalizare, clădirea va avea o suprafață totală construită de 48.732 mp și peste 23 de etaje. Terenul a fost cumpărat în luna mai a acestui an. Proprieteatea este deținută de Corinthian Five SRL, în care Papaleks deține 100% din acțiuni, printr-o altă companie.

 

Terenul nu este supus nici unei finanțări, iar costul de dezvoltare este estimat la 60 de milioane de euro (10-15% din această sumă reprezentând soft costul). (sursa: economica.net)