Investiţia în preluarea acestor active este estimată la circa 120 de milioane de euro.

 

În timp ce portofoliul extins de 30 de active este aşteptat să aducă o chirie anuală de circa 3 milioane de euro, în schimb cele două clădiri de birouri vor contribui anual cu circa 6,5 milioane de euro la veniturile Globalworth.

 

“Compania este în prezent în proces de due diligence pentru aceste active”, potrivit Globalworth.

 

În ultimii ani Globalworth a achiziţionat clădiri de birouri precum Nusco Tower, UniCredit Tower sau clădirea A din complexul Green Court, devenind unul dintre cei mai mari investitori imobiliari de pe plan local. Una dintre potenţialele ţinte de achiziţii ale lui Papalekas ar putea fi, potrivit informaţiilor ZF, clădirea B din proiectul de birouri Green Court, dezvoltată de suedezii de la Skanska. Acest imobil are 18.000 de metri pătraţi.

 

Green Court are ca “vecini” alte două clădiri pe care Globalworth le are în construcţie în zona Calea Floreasca – Barbu Văcărescu din Capitală, Bucharest One şi Gara Herăstrău.

 

Compania de dezvoltare imobiliară Globalworth a ajuns la finalul primului semestru la un portofoliu imobiliar evaluat la aproape 809 milioane de euro, în creştere cu 12,7% faţă de sfârşitul primului trimestru. (sursa: zf.ro)