Papalekas prin intermediul firmei Globalworth Real Estate, pe care a fondat-o și o controlează, a finalizat în acest an preluarea primei clădiri din complex.

 

Închiderea tranzacției este preconizată pentru luna decembrie. Clădirea are 18.600 metri pătrați, a fost deschisă în luna iunie și este închiriată în proporție de peste 80% de companii precum Carrefour, Sanofi, Adecco și Colgate Palmolive.

 

„Această tranzacție reprezintă un moment important pentru Globalworth, care va deține două din cele trei clădiri ale celui mai nou parc de birouri din București. Astfel, ne consolidăm poziția de lider în noul centru de afaceri al Bucureștiului (Floreasca – Barbu Văcărescu)”, a declarat Dimitris Raptis directorul executiv adjunct și de investiții al Globalworth.

 

Skanska a investit în a doua clădire 35 milioane euro, exclusiv din fonduri proprii.

 

Potrivit informațiilor din piață, Papalekas este aproape de achiziția și celei de-a treia clădiri din Green Court, care este în construcție. Complexul va avea la finalizare o suprafață închiriabilă de 52.000 de metri pătrați. Prima clădire a fost inaugurată la finele anului 2014 și este închiriată în totalitate. Zona în care este dezvoltat proiectul este cea mai animată din punct de vedere imobiliar, aici fiind dezvoltat cel mai înalt turn din România, Sky Tower și tot aici Papalekas constuiește și al doilea proiect ca înălțime, Bucharest One, dar și proiectul Oregon Paark al celor de la Portland.

 

Papalekas a atras recent de pe Bursa de la Londra 53,8 milioane de euro, fonduri care vor fi  utilizate pentru investiții și achiziii în sectorul imobiliar din România. Profit.ro scria atunci că printre posibilele achiziții se numără și celelalte două clădiri de birouri din Green Court Bucharest. (sursa: profit.ro)