Procesul de certificare a fost coordonat de departamentul Project Management din cadrul Cushman & Wakefield Echinox.

Andrei Ianculescu, Head of Project Management Cushman & Wakefield Echinox: ”Standardul WELL Health-Safety este cel mai nou sistem de evaluare a clădirilor introdus de International WELL Building Institute (IWBI) și urmărește implementarea de măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor oferite în spațiile de birouri în ceea ce privește calitatea aerului, a apei, a iluminatului, a confortului termic, a zgomotului, materialelor utilizate, a modului în care clădirea este încadrată în comunitate și a acțiunilor și inițiativelor pentru comunitate etc. Prin acest proiect, Oregon Park asigură spații de birouri care ajută chiriașii să atragă și să rețină talentele în companie, dar și un mediu propice creșterii productivității. În același timp, prin implementarea acestui proiect, Lion’s Head au vizat îmbunătățirea performanței ESG a complexului de birouri.”


Alina Necula, Country Manager România Lion’s Head: „Experiența recentă a transformat strategia Lion’s Head la nivel regional, dar și local, prin Oregon Park, din a fi furnizor de spații în furnizor de servicii pentru business-urile celor pe care îi considerăm parteneri, nu clienți. Obținerea standardului WELL este confirmarea acestei direcții, confirmarea că nu mai oferim doar spațiul pentru desk-ul și scaunul traditional, ci un mix inteligent, eficient de servicii și tehnologii, adaptate nevoilor celor care își desfășoară activitatea în clădirile noastre, alături de crearea și întreținerea unei comunități solide, oportunități de business și networking și spații multi-funcționale.”

Departamentul de Project Management al companiei Cushman & Wakefield Echinox oferă o gamă largă de servicii de construcție respectiv conducerea, coordonarea și supravegherea proiectelor de amenajarea a spațiilor – birouri, retail, rezidențial, mixed use, industriale și logistice – alături de echipa de proiectare, consultanți și antreprenori, pentru toate etapele principale ale proiectului.

În ultimii ani, nevoile chiriașilor și ale proprietarilor de proprietăți imobiliare s-au schimbat, punând un accent din ce în ce mai mare pe certificările clădirilor conform diferitelor standarde, respectiv Health and Safety, BREEAM, LEED sau WELL. Din acest punct de vedere, Departamentul de Project Management a oferit consultanță pentru obținerea de astfel de certificări atât pentru proiecte de birouri, cât și pentru parcuri industriale.

Cu o suprafață de aproximativ 70.000 metri pătrați închiriabili, Oregon Park este situat în zona Barbu Văcărescu-Floreasca, unul dintre principalele hub-uri de birouri din București. Oregon Park cuprinde trei clădiri de birouri clasa A premium, cu 6 etaje fiecare, suprafeței de office adăugându-i-se 3.000 metri pătrați dedicați zonei de retail, dar și 12.000 metri pătrați de zone verzi amenajate.

Ansamblul deținut de Lion’s Head și-a luat un angajament autentic față de sustenabilitate prin utilizarea tehnologiilor Zero Carbon, a sistemelor de construcție eficiente din punct de vedere energetic și a materialelor reciclabile.