Papalekas, care deţine pe piaţa din România, printre altele, fostul centru comercial City Mall şi turnurile de birouri Cathedral Plaza şi Tower Center, a înfiinţat în luna februarie a acestui an firma Globalworth Real Estate Investments, pe care intenţionează să o listeze pe piaţa AIM.

Firma, deţinută integral de omul de afaceri grec, a fost înregistrată în Insula Guernsey, iar din conducerea executivă, alături de Papalekas, mai face parte Dimitris Raptis, implicat, de asemenea, în mai multe proiecte imobiliare din România, printre care Satul Francez.

Conducerea non-executivă a Globalworth Real Estate Investments este formată din Eli Alroy, fostul şef al dezvoltatorului imobiliar israelian Global Trade Center (GTC) şi oamenii de afaceri Geoffrey Richard Miller, David Morris Kanter şi John Richard Whittle.

"Politica companiei este de a urmări o strategie de investiţii imobiliare cu scopul de a genera profituri atractive prin aprecierea randamentelor şi a capitalului ca rezultat a investiţiilor într-un portofoliu diversificat în principal în România, dar şi în alte ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est", menţionează reprezentanţii firmei.

Investiţiile vor viza proiecte existente sau care urmează să fie dezvoltate, dar şi proiecte neperformante sau subevaluate, care pot fi transformate în active performante şi vandabile. Compania intenţionează să utilizeze pentru investiţii şi fonduri atrase de la bănci.

Reprezentanţii companiei nu precizează ce fonduri intenţiează să atargă prin listarea pe AIM, estimată pentru 12 iulie. (sursa: economica.net)