Office Depot este prezenta din anul 2007 in cladirea de birouri clasa A din apropierea Iulius Mall Cluj. Cladirea de birouri este dezvoltata de Iulius Group, companie controlata de omul de afaceri Iulian Dascalu.

„Avand in vedere disponibilitatea talentelor pe piata muncii din Cluj-Napoca, spatiile extinse ne-ar oferi oportunitatea de a ne mari echipa cu pana la 100 de persoane, care sa sprijine operatiunile europene ale companiei”, a declarat Giulio Medda, director general al Office Depot Service Center.

In prezent, echipa Office Depot din Iulius Business Center Cluj include 450 de persoane, care asigura suport in sase limbi straine pentru operatiunile financiare ale companiei din 11 tari europene. Pentru fiecare tara reprezentata in cadrul Centrului de Servicii Partajate (Shared Service Center – SSC), principalele activitati desfasurate la Cluj-Napoca vizeaza gestionarea conturilor de clienti si furnizori.

Centrul de Servicii din Cluj-Napoca a fost deschis in august 2007 si si-a extins treptat sfera de activitate. Acesta a achizitionat mai multe functii de suport paneuropene din cadrul si din afara segmentului financiar, in domenii precum: analiza financiara, servicii clienti, imbunatatirea proceselor de afaceri, suport vanzari, suport la nivel european pentru aplicatii si management de proiect.

Compania are vanzari anuale combinate estimate la aproximativ 17 miliarde de dolari, peste 60.000 de angajati si deserveste clienti si intreprinderi din 57 de tari, prin intermediul a peste 2.200 de magazine de retail, website-uri de comert electronic (e-commerce) premiate si o organizatie dedicata pentru vanzari de tip business-to-business – toate oferite prin intermediul unei retele globale de firme detinute integral, societati mixte, francize, concesionari si parteneriate. Portofoliul de branduri majore include Office Depot, OfficeMax, OfficeMax Grand & Toy, Viking, Ativa, TUL, Foray si DiVOGA. Actiunile comune ale Office Depot, Inc. sunt listate la Bursa de Valori din New York, sub simbolul ODP.

Iulius Business Center este prima cladire de birouri dezvoltata de Iulius Group, inaugurata in anul 2008, in imediata proximitate a Iulius Mall Cluj. Aceasta are o suprafata inchiriabila de 7.500 mp si este ocupata integral de Genpact, Office Depot si Endava.

In prezent, compania dezvolta in apropierea Iulius Mall Cluj o noua cladire de birouri clasa A. United Business Center Tower va avea o suprafata de 10.000 mp inchiriabili si va fi finalizata in a doua parte a acestui an. Odata cu inaugurarea noului imobil office de la Cluj-Napoca, Iulius Group va detine, la nivel national, o retea de 45.500 mp de birouri clasa A.

 

Iulius Group se afla in topul dezvoltatorilor de centre comerciale de tip mall din Romania. Compania detine o retea de patru mall-uri (Iulius Mall Iasi, Iulius Mall Timisoara, Iulius Mall Cluj si Iulius Mall Suceava) si ansamblul urbanistic multifunctional Palas Iasi. (sursa: wall-street.ro)