Contractul a fost atribuit pentru suma de 1,41 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 1,57 milioane de lei, fără TVA. La licitație a depus ofertă și Top Ram Project.

 

Concrete & Design Solutions și Tahoma Bautrupp vor elabora, potrivit caietului de sarcini al licitației, studiul de fezabilitate, proiectul tehnic al clădirii și devizul general al lucrărilor de construcție a noului sediu.

 

Specialiști din piața imobiliară consultați de Profit.ro au precizat că, pentru o astfel de clădire, costul de construcție variază între 400 și 600 euro pe metrul pătrat, ceea ce poate plasa valoarea investiției între 6 și 9 milioane euro.  Conform caietului de sarcini, clădirea va fi înconjurată cu un gard cu rol defensiv, dar cu aspect ”general prietenos” cu imediata vecinătate.

 

În noile birouri de pe Splaiul Independenței vor fi mutați 350 de angajați ai centrului de date și 1.200 de salariați din aparatul central. Vicepreședinții ANAF, care coordonează structuri diferite, și secretarul general vor avea birouri pe câte un etaj în parte, iar președintele va fi instalat la ultimul etaj, cu o suprafață de 1.000 metri pătrați, lângă sălile de ședință. Direcția Generală a Vămilor va fi instalată la etajul 2 al clădirii de birouri.

 

Aria construită desfășurată a imobilului, cu două subsoluri, cantină pentru 200 de persoane și parcare dotată cu spălătorie auto, va însuma 15.000 metri pătrați, terenul deja disponibil avînd 10.219 metri pătrați.

Finanțarea va fi acoperită din bugetul de stat.

 

Pentru construcția clădirii este nevoie și de avizul companiei Metrorex, deoarece terenul este în zona minimă de siguranță a rețelei de metrou existente, în zonă fiind stațiile Crângași, Lujerului și Petrache Poenaru.

 

Proiectul mai prevede că decorul peisagistic va fi proiectat ca o entitate de sine stătătoare, pentru a asigura un ambient vizual optim, la nivel cromatic vor fi folosite culori reci și neutre, derivate din gri și bej, și va fi construit un gard înalt de aproximativ doi metri, din profile metalice tratate anticoroziv și vopsite în câmp electrostatic, montate pe fundație din beton armat, având un rol defensiv, dar un aspect ”general prietenos” în legătură cu imediata vecinătate.

 

Parcarea va avea o capacitate de 400 de locuri, dintre care însă 300 vor fi rezervate pentru cadrele STS.

Proiectarea clădirii va fi încheiată în circa trei luni de la data atribuirii contractului, iar lucrările de execuție vor trebui finalizate în maximum 18 luni.

 

Cu afaceri de 14,63 milioane de lei în 2014, Concrete & Design Solutions desfășoară activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea și este deținută integral de Alexandru-Bogdan Fulga.

Anul trecut, firma a consemnat un profit net de 2,16 milioane de lei.

Acționarii Tahoma Bautrupp sunt Cătălin Mihai Homeag - 70% și Șerban Tănăsescu - 30%.

 

Societatea este specializată în lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale și a înregistrat în 2014 afaceri de 33,54 milioane de lei și un profit net de 7,26 milioane de lei. (sursa: profit.ro)