În aceste zone, dezvoltatorii, cei mai mulţi locali, au construit în ultimii şase ani mii de apartamente. Începând de anul trecut însă, dezvoltatorii „s-au mutat“ şi în alte zone din Bucureşti - centru, semicentru sau nord, scrie revista Business Construct, care apare joia aceasta.

 

O serie de proiecte care se adresează clasei de venituri medii-înalte au început să apară pe piaţa din Bucureşti în ultima perioadă, iar preţurile au dat seme de stabilizare, motiv pentru care după mai mulţi ani în care s-a aflat într-o stare de letargie, rezidenţialul a reuşit în 2014 să fie un motor pentru piaţa locală a construcţiilor, iar anul acesta se anunţă cel puţin la fel de efervescent.

 

„Anul 2015 marchează o extindere rapidă a pieţei rezidenţiale, dar mai matură faţă de perioada 2006-2008. Urmează startul mai multor proiecte de dimensiuni mari, inclusiv cu peste 1.000 de unităţi fiecare, care vor fi realizate în mai multe etape de dezvoltare. Din datele pe care le deţinem, în zonele centrale şi de nord, principalii cinci dezvoltatori din piaţa rezidenţială au planificat construirea a peste 15.000 de unităţi pe termen mediu şi lung. Diferenţa faţă de perioada de boom este că astăzi dezvoltatorii se bazează pe cumpărători reali, nu doar pe cerere speculativă“, a declarat Matei Maloş, managing partner la HomeFinders.ro, firmã de consultanţă imobiliară. (Sursa: zf.ro)