După încadrarea noilor angajaţi, echipa Ness din Iaşi va ocupa locul doi în Europa de Est, la număr de personal. Un alt factor major care va contribui la extinderea echipei Ness de la Iaşi este decizia Executivului de la Bucureşti de a aproba companiei un ajutor de stat în valoare de 5,4 milioane de euro pentru implementarea proiectului de investiţii.

 

Timp de doi ani de zile, statul român va acoperi 50% din cheltuielile cu noii recrutaţi, Ness România fiind obligată să păstreze timp de cinci ani aceste poziţii. Ajutorul de stat este acordat în baza schemei pentru sprijinirea investiţiilor care promovează dezvoltarea regională prin utilizarea tehnologiilor noi şi crearea de locuri de muncă, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 797/2012.

 

În cadrul proiectului de extindere, Ness România va furniza servicii de “Dezvoltare software orientat client”, pe care le prestează deja din a doua jumătate a anului 2012. Prin implementarea proiectului de investiţii se doreşte creşterea ponderii cifrei de afaceri aferentă acestei activităţi până la aproximativ 90% din valoarea cifrei de afaceri a companiei, au indicat oficialii Ness România.

 

Centrul de Dezvoltare Ness de la Iaşi şi-a extins luna trecută suprafaţa de birouri din clădirea United Business Center 2 din ansamblul Palas cu încă 650 mp, ocupând în prezent 2.100 mp, desfăşuraţi pe trei etaje. (sursa: ziaruldeiasi.ro)