Oferta se va derula pe cele trei pieţe unde NEPI este listat, respectiv pe Bursa de Valori din Johannesburg (Africa de Sud), pe segmentul AIM al London Stock Exchange şi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Drepturile de preferinţă vor putea fi tranzacţionate la bursă în perioada 9 - 12 iulie, astfel că acţionarii care nu vor vrea să cumpere acţiuni în cadrul operaţiunii derulate de NEPI vor putea vinde drepturile de preferinţă altor investitori.

Acţiunile din ofertă vor fi vândute la preţul de 4,8 euro/titlu, iar rezultatele operaţiunii urmează să fie anunţate în data de 29 iulie.

NEPI este primul fond de investiţii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucureşti, pe segmentul de piaţă creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs).

Fondul, unul dintre cei mai activi investitori de pe piaţa locală în ultimii ani, deţine active de peste 600 de milioane de euro în România, printre cele mai importante clădirile de birouri The Lakeview şi Floreasca Business Park din Bucureşti şi City Business Center din Timişoara, precum şi Ploieşti Shopping City şi Promenada Brăila, dar şi o serie de terenuri pentru dezvoltarea de centre comerciale. (sursa: economica.net)