Spre sfârşitul lunii mai, fondul de investiţii sud-african NEPI anunţa pe Brusa de la Bucureşti mai multe investiţii, printre care şi achiziţionarea drepturilor ce decurg din contractele de finanţare, pentru o parte dintr-un împrumut neachitat al unui proprietar de centru comercial din Sibiu ("achiziţionarea datoriei din Sibiu", cum a fost specificat în comunicatul NEPI).

Singurul centru comecial de importanţă din Sibiu este cel deţinut fondul britanic Argo Real Estate Opportunities Fund Limited (AREOF).

Acum, AREOF a anunţat pe Bursa de la Londra că a început procedurile legale în România împotrvia NEPI şi Volksbank. „NEPI este competitorul AREOF în România. Volksbank AG este creditorul AREOF pentru proiectul Sibiu Shopping City (SSC). Acţiunea legală a AREOF se referă la utilizarea ilegală şi răspândirea informaţiilor confindenţiale cu privire la Sibiu Shopping City, declaraţii publice dăunătoare care au fost făcute la adresa SSC şi concurenţa neloială din pricina careia AREOF a avut neplăceri în ceea ce priveşte SSC", se arată în anunţul fondului remis Bursei de la Londra.

Britanicii mai menţionează faptul că managerul de investiţii al companiei are experienţă semnificativă în tratarea unor situaţii legale de acest gen şi va lua toate acţiunile necesare pentru a proteja activele companiei.

NEPI mai anunţat că achiziţionarea datoriei din Sibiu este condiţionată de redactarea documentelor de tranzacţie, rezultatele procesului de due diligence şi alte aprobări. În plus, planurile NEPI, după finalizarea acestei tranzacţii erau de a începe negocierile cu ceilalţi finanţatori bancari şi cu proprietarii, astfel încât să recapitalizeze şi restructureze societăţile care deţin proprietatea, astfel încât nivelul datoriei să fie redus la un nivel sustenabil şi să existe resursele disponibile pentru a renova şi reconfigura centrul. (sursa: economica.net)