Severin Shopping Center are o suprafaţă totală de aproximativ 16.000 de metri pătraţi. Finalizarea implementării transferului de activitate este preconizată pentru finele lunii septembrie.

Fondul sud-african de investiţii a anunţat din aprilie că vrea să cumpere şi să dezvolte centrul comercial Severin Shopping Center, deţinut de grupul belgian BelRom, cărora le înaintase o scrisoare de ofertă neangajantă. Reprezentanţii fondul menţionau atunci că Belrom a acceptat oferta, care era însă condiţionată de redactarea documentelor de tranzacţie, rezultatele procesului de due diligence şi alte aprobări.

NEPI este unul dintre cei mai activi investitori imobiliari de pe piaţa locală, ajungând să deţină pe active de peste 600 milioane de euro.

Cea mai importantă achiziţie făcută de fondul sud-african în acest an a fost preluarea a 70% din proiectul Mega Mall din Bucureşti, situat pe terenul fostei fabrici Electroaparataj din apropierea Arenei Naţionale.

 

NEPI mai deţine clădirile de birouri The Lakeview şi Floreasca Business Park din Bucureşti şi City Business Center din Timişoara, precum şi Ploieşti Shopping City şi Promenada Brăila. Fondul mai are şi o serie de terenuri pentru dezvoltarea de centre comerciale. (sursa: economica.net)