Majorarea de capital va avea loc prin emiterea de noi actiuni si vizeaza in principal achizitia mall-ului, dar si finantarea proiectelor viitoare de dezvoltare, extindere si achizitii, se arata intr-un comunicat al fondului de investitii. In functie de cerere, NEPI poate decide cresterea sumei cu care isi va majora capitalul. Totodata, compania a anuntat finalizarea achizitiei terenului de 1,2 hectare adiacent Promenada Mall, pe care exista o cladire de birouri in curs de demolare, conform Mediafax.

 

"Terenul este reglementat din punct de vedere urbanistic pentru dezvoltarea unei noi cladiri de birouri de aproximativ 50.000 de metri patrati. NEPI intentioneaza sa solicite modificarea reglementarilor urbanistice in vederea dezvoltarii unei extensii a Promenada Mall integrata cu o noua dezvoltare de birouri de clasa A pe acest teren.

 

 

NEPI a anuntat la finele lunii octombrie ca a cumparat mall-ul Promenada, o investitie initiala de 130 de milioane de euro, de la Raiffeisen evolution pentru suma de 148 milioane de euro. Fondul estimeaza venituri anuale din chiriile Promenada Mall la 10 milioane de euro.

Mall-ul are o suprafata inchiriabila de 40.300 metri patrati si a inregistrat in primele sase luni din acest an un profit de 13,7 milioane de lei (3,1 milioane de euro). (sursa: wall-street.ro)