Incasarile din chirii si alte venituri din exploatare au crescut cu aproape 40%, la 37,6 milioane euro, de la 26,9 milioane euro in primele noua luni ale anului trecut, potrivit situatiilor financiare transmise, joi, Bursei de Valori Bucuresti.

Costurile cu exploatarea investitiilor imobiliare au avansat cu 60%, de la 6 milioane euro, la 9,6 milioane euro.

La finele primelor noua luni, NEPI avea datorii de 275,1 milioane euro, cu 37% peste cele din perioada similara a anului trecut (201,4 milioane euro) si, totodata, cu 20% mai mari cele de la sfarsitul anului 2012 (230,8 milioane euro).

Activele fondului, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari de pe piata locala, erau estimate la finele lunii septembrie la 916 milioane de euro, fata de 519 milioane de euro in intervalul corespunzator al anului trecut.

Cea mai importanta achizitie facuta de fondul sud-african in acest an a fost preluarea a 70% din proiectul Mega Mall din Bucuresti, situat pe terenul fostei fabrici Electroaparataj din apropierea Arenei Nationale.

Fondul mai detine cladirile de birouri The Lakeview si Floreasca Business Park din Bucuresti si City Business Center din Timisoara, precum si Ploiesti Shopping City si Promenada Braila. Fondul are in proprietate si o serie de terenuri pentru dezvoltarea de centre comerciale.

NEPI este primul fond de investitii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucuresti, pe segmentul de piata creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) si de la Londra, pe segmentul AIM.

 

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile NEPI la Bursa de la Bucuresti a fost realizata vineri la pretul de 29,5 lei. Calculata la aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a NEPI este de 5,76 miliarde lei (1,29 miliarde euro). (sursa: wall-street.ro)