Iride totalizează acum o suprafaţă închiriabilă de birouri de 92.855 de metri pătraţi, dar se estimează că va ajunge la 200.000 de metri pătraţi pe termen lung odată cu extinderea zonei de birouri într-un ansamblu mixt – Iride City.

 

„Planul prevede transformarea acestei zone într-un cartier inovator, cu spaţii de birouri, comerciale şi rezidenţiale – cu alte cuvinte, o parte nouă, deschisă şi vitalizată a oraşului. La încheierea etapei finale de construire, Iride City va cuprinde, de asemenea, spaţii pentru restaurante, un hotel, un centru de conferinţe şi un centru de zi pentru copii, precum şi un parc şi unităţi pentru sport“, spune Sorin Vişoianu, country manager office şi logistic al grupului austriac Immofinanz, care controlează proiectul.

 

Prima fază a lucrărilor din proiectul Iride City a demarat în 2015 cu trei clădiri de birouri Metroffice care oferă o suprafaţă totală de peste 40.000 de metri pătraţi. Finalizarea lor este estimată pentru al doilea trimestru al anului 2016. Volumul de investiţii pentru prima clădire va totaliza circa 34 mil. euro.

 

„Faptul că există multe proiecte în lucru ne confirmă punctul de vedere: economia României a intrat pe o traiectorie ascendentă şi se dezvoltă mai rapid decât alte ţări din Europa Centrală şi de Est. Aceste tendinţe favorabile ale pieţei vor duce la o creştere continuă pentru proiecte imobiliare de calitate superioară, indiferent de destinaţiile precedente ale terenurilor“, concluzionează Sorin Vişoianu.

Immofinanz Group este activ pe piaţa din România începând cu anul 2004 şi deţine în prezent un portofoliu de proprietăţi în valoare 964,0 milioane de euro, printre care şi mai multe terenuri ale unor foste fabrici, precum Ventilatorul (5,3 ha) şi Rocar (18 ha). (Sursa: zf.ro)