Valoarea de piata a Militari Shopping Center, cu o suprafata inchiriabila de 53.400 metri patrati a scazut anul trecut cu 6,2 milioane de euro, la 65,2 milioane de euro, se arata in raportul financiar al companiei. Randamentul centrului comercial este estimat la 9,1%, in stagnare.

"In Cehia, Romania, Slovacia si Letonia portofoliile au fost reevaluate in scadere, in principal din cauza reducerii usoare a valorii chiriei estimate. Portofoliul din Polonia a fost reevaluat in crestere cu 1,6% sau 16,3 milioane de euro, ca urmare in special a comprimarii yieldului ", se mentioneaza in raport.

Venturile nete obtinute in Romania reprezinta 3,4% din totalul incasarilor din inchirierea celor 153 de proprietati pe care Atrium le detine in mai multe tari, cu o valoare estimata la 2,4 miliarde de euro. In plus, compania detine terenuri pentru dezvoltare in valoare de 583,2 milioane de euro, inclusiv in Arad si Constanta, unde intentiona sa dezvolte parcuri de retail.

Potrivit raportului financiar, obiectivul companiei pentru acest an cu privire la politica de investitii este sa se axeze in special pe pietele principale pe care activeaza, respectiv Polonia, unde are 22 de proprietati, Cehia (95) si Slovacia (3).

 

La nivelul companiei, veniturile nete au crescut cu 5,3%, la 190 milioane de euro. (sursa: wall-street.ro)