„Avansăm cu proiectele, dar pentru moment nu avem informaţii noi“, a spus Antoniu Panait, managing director al Vastint România.

 

Suedezii urmează să ridice pe fosta platformă de la Timpuri Noi două clădiri de bi­ro­uri de câte zece etaje, iar într-o etapă ulterioară este pre­văzută şi construirea a două blo­curi de locuinţe.

 

În prima fază, clădirile de birouri ar urma să aibă o su­prafaţă închiriabilă de aproxi­mativ 50.000 de metri pătraţi.

 

Terenul de la Timpuri Noi se află la câţiva paşi de staţia de metrou cu acelaşi nume şi la circa 1,5 kilometri de Piaţa Unirii, dar zona nu este o des­tinaţie obişnuită pentru dez­voltatorii de birouri.

 

Printre posibilii con­struc­tori ai proiectului imo­biliar al grupului IKEA se numără firma Danya Cebus, controlată de omul afaceri Lev Leviev, şi grupul austriac Porr.

 

Divizia imobiliară a IKEA a achiziţionat terenul de la Timpuri Noi de la mai mulţi investitori printre care se numără SIF Muntenia, Adrian Breazu sau Gheorghe Ionescu. Suedezii au adus divizia imobiliară în România în 2008, la un an de la deschiderea magazinului de mobilier IKEA din Băneasa, singurul de pe piaţa locală al puternicului grup suedez. (sursa: zf.ro)