”Benevo va începe curând construcția Victoria City, s-a înțeles cu Carrefour pentru zona de food. Probabil că, după ParkLake, Victoria City va fi următorul mall care va fi dezvoltat în București”, au declarat pentru Profit.ro sursele citate.

 

În zona Bucureștii Noi, AFI Europe a anunțat că vrea să mai dezvolte un centru comercial, iar în zonă a mai fost construit proiectul Colosseum Retail Park.

 

Încheierea unui contract cu o rețea de hipermarketuri este o condiție obligatorie pentru ca un dezvoltator să înceapă construcția unui centru comercial.

 

Grupul Benevo, fondat de omul de afaceri canadian Michael Topolinski, și-a anunțat de mai mulți ani intenția de a dezvolta un centru comercial pe terenul din apropierea stației de metrou Jiului, iar în primăvara anului trecut a obținut autorizația de construire pentru ridicarea mallului, începerea lucrărilor fiind programată pentru luna iulie a anului trecut.

 

Reprezentanții Carrefour și ai Benevo nu au răspuns solicitării Profit.ro privind contractul de închiriere.

 

Michael Topolinski a mai fost implicat în proiectul Vulcan Value Center, livrat în acest an de NEPI, și controlează fabrica de pompe Aversa de la Obor.

 

Cora a încheiat în 2013 un contract de închiriere cu Benevo pentru un spațiu de 12.000 de metri pătrați în Victoria Center.

 

Rețeaua de hipermarketuri Cora a stopat extinderea în România și chiar a închis în iunie hipermarketul din mallul Galleria din Arad, centru comercial deținut de grupul GTC.

 

De asemenea, tot în acest an, Cora a vândut terenul de pe fosta platformă Hidromecanica din Brașov, cumpărat în 2010 și unde intenționa să construiască un complex imobiliar de 70 de milioane de euro.

 

Grupul franco-belgian Cora operează pe piața românească o rețea de 11 hipermarketuri.

 

Carrefour a încheiat în ultimii doi ani mai multe contracte cu dezvoltatorii de centre comerciale în București și în țară. Astfel,

 

Carrefour va fi prezent în centrul comercial Veranda, dezvoltat de omul de afaceri Florin Pogonaru în apropierea Pieței Obor, unde a închiriat 10.000 de metri pătrați, și a cumpărat 12.000 metri pătrați în mall-ul ParkLake care a fost anunțat de Sonae Sierra și Caelum în Titan.

 

De asemenea, rețeaua de hipermarketuri va fi prezentă și în centrele comerciale pe care fondul de investiții NEPI și Alpha Group Investments, o divizie a grupului Alpha Bank, le dezvoltă la Timișoara.

 

Carrefour România numără o rețea de 184 de magazine dintre care 28 hipermarketuri Carrefour, 100 supermarketuri Market, 43 magazine de proximitate Express, 10 magazine de proximitate Contact, 4 Supeco și un magazin online.

 

Alți chiriași anunțați în cadrul centrului comercial Victoria City sunt retailerii H&M, C&A, Hervis, Mango, Deichmann, Promod, Celio sau Koton, precum și un cinematograf Cine Grand cu opt săli. (Sursa: profit.ro)