Cele două stații de metrou sunt stația Străulesti și stația Laminorului .

Aceste două stații au primit aprobarea ISU (Insperctoratul pentru Situații de Urgență), după controalele efectuate la aceste stații.

Compania de transport a anunțat inițial că aceste stații vor fi deschise în data de 19 decembrie anul trecut, însă deschiderea acestora a fost amânată pentru sfârșitul lunii martie.

Segmentul Parc Bazilescu – Lac Straulesti, ultima fază a Magistralei 4 de metrou, are o lungime totală de 2,1 kilometri și o valoare a proiectului de 252,4 milioane de euro.

Cele două stații, Laminorului și Straulesti sunt parte a liniei care asigură conexiunea între Gara de Nord și zona lacului Străulești din nord-estul Bucureștiului.
Amplasată în cartierul bucureștean Străulești, stația Laminorului se află la intersecția străzii cu același nume și Bulevardul Bucureștii Noi, într-o zonă cu un potențial ridicat de dezvoltare. Stația este prevăzută cu patru căi de acces dotate cu scări fixe și escalatoare.

În vederea accesibilizării stației pentru persoanele cu dizabilități, la două dintre cele patru căi de acces sunt prevăzute, la fiecare capăt al stației, lifturi interioare și exterioare cu închidere perimetrală din sticlă transparentă, duplex. De asemenea, întregul traseu pietonal este prevăzut cu benzi de orientare a persoanelor cu dizabilități de vedere.

Finisajele stației Laminorului au fost alese în funcție de cerințele privind securitatea la incendiu, corespunzând normativelor în vigoare. În spațiile publice ale stației, pardoselile au fost realizate din piatră naturală (granit), iar pereții au fost finisați cu tablă emailată vitrifiată, în culori pastelate (lila, verde, alb).

Legătura dintre staţiile noi se realizează printr-un tunel pe fiecare fir de circulaţie. Lucrările pentru extinderea Magistralei 4 au început în anul 2013 şi au costat 1,115 miliarde de lei, proiectul beneficiind de finanţare din fondurile Programului Operaţional Sectorial Transport (sursa: mediafax.ro)