"Informăm publicul călător că Metrorex funcționează la capacitate maximă. Zilnic, la orele de vârf de trafic, pe Magistralele 1, 2 și 3, sunt introduse în circulație câte un tren suplimentar, având în total 60 de trenuri în circulație pe întreaga rețea de metrou. Facem precizarea că pe Magistrala 2, care în prezent transportă cel mai mare număr de călători — peste 45 % din totalul călătorilor transportați, se asigură un interval de circulație de 3 minute, maxim din punct de vedere tehnic. Această înseamnă că sunt în circulație un număr de 22 de trenuri la orele de vârf de trafic pe această magistrală", precizează Metrorex.

Potrivit sursei citate, în perioada următoare se va evita, în perioadele de vârf, sosirea simultană a trenurilor la peroanele stațiilor unde se înregistrează trafic mare de călători.

"Pentru asigurarea transferului de călători între tren și peronul stațiilor, cât și a evacuării călătorilor de la peronul stațiilor către vestibule și/sau pasajele de legătură între stații, în condiții de siguranță și confort, au fost dispuse câteva măsuri organizatorice: evitarea în perioada de vârf de trafic a sosirii simultane a trenurilor la peroanele stațiilor unde se înregistrează trafic mare de călători, iar infrastructura și instalațiile aferente nu permit o defluire optimă a călătorilor (Piața Unirii, Piața Victoriei, Dristor); suplimentarea cu personal de conducere a trenurilor pentru micșorarea timpilor de întoarcere a trenurilor la capetele de magistrale prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor", se arată în comunicatul companiei.

Metrorex menționează, totodată, că instalația de ventilație din trenuri funcționează la capacitate maximă și sugerează călătorilor "să apeleze și la varianta deschiderii geamurilor rabatabile pentru o mai bună aerisire a vagoanelor".

"(...) anunțăm că instalația de ventilație din tren funcționează la capacitate maximă și rugăm călătorii să apeleze și la varianta deschiderii geamurilor rabatabile pentru o mai bună aerisire a vagoanelor. De asemenea, Metrorex are încheiată o Reglementare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență printr-un Ordin intern de serviciu prin care, în cazul unei probleme medicale a unui călător petrecută în tren și pentru a nu pune viață acestuia în pericol 'plecarea trenului din stație este condiționată de predarea călătorului către echipa medicală'", susțin reprezentanții Metrorex.

Marți dimineață, circulația metroului pe relația Piața Unirii — Romană — Aviatorilor s-a desfășurat cu dificultate, trenurile înregistrând întârzieri, din cauză că, în stații diferite, trei femei au leșinat, fiind nevoie de intervenția SMURD.

Potrivit reprezentanților companiei Metrorex, la ora 8:42, la Piața Romană i s-a făcut rău unei femei, la ora 8:57, în stația Piața Victoriei o altă femeie a leșinat în tren, un caz similar fiind înregistrat la ora 9:10 în Piața Aviatorilor.
Oficialii Metrorex au precizat că întârzierile acumulate au ajuns la 14 minute între Piața Romană și Piața Victoriei 1 și de opt minute între Piața Victoriei 1 și Pipera. (Sursa: AGERPRES)